x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: O să câştigăm alegerile; faptul că eu candidez înseamnă că îmi asum conducerea partidului către o victorie

Dăncilă: O să câştigăm alegerile; faptul că eu candidez înseamnă că îmi asum conducerea partidului către o victorie

23 Iul 2019   •   19:15
Dăncilă: O să câştigăm alegerile; faptul că eu candidez înseamnă că îmi asum conducerea partidului către o victorie

Premierul Viorica Dăncilă, liderul social-democraţilor, s-a arătat încrezătoare în şansele partidului de a câştiga alegerile prezidenţiale, subliniind că prin candidatura sa şi-a asumat să conducă PSD către o victorie.

Întrebată la finalul CExN al PSD dacă îşi va da demisia de la Palatul Victoria în cazul unui eşec la alegerile prezidenţiale, ea a răspuns: "De ce vrem să facem un scenariu? (...) Dacă nu-mi asumam, nu candidam. Faptul că eu candidez înseamnă că-mi asum conducerea partidului către o victorie, deci îmi asum prin candidatura mea. De ce credeţi că o să pierdem alegerile? O să câştigăm alegerile".

Despre faptul că nu s-a ales varianta unui candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale, premierul a spus că aceasta a fost hotărârea Comitetului Executiv Naţional al partidului.

"Asta a o fost hotărârea luată în Comitetul Executiv Naţional, nu eu decid, a fost un vot în Comitetul Executiv Naţional", a arătat ea.

Fiind întrebată de ce în cadrul CExN al PSD nu au fost prezentate şi sondajele de opinie pe persoane, ci doar cele pe partide, Dăncilă a explicat: "De ce trebuia să mai prezint sondaje în condiţiile în care doamna Firea nu a mai vrut să candideze?".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dancila psd prezidentiale