x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin (PC): Protocolul cu PSD stipulează că vor fi anumite zone la locale cu candidaţi comuni

Daniel Constantin (PC): Protocolul cu PSD stipulează că vor fi anumite zone la locale cu candidaţi comuni

28 Ian 2011   •   00:54

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, joi, după a doua reuniune a CNC al ACD PNL-PC, că protocolul care va fi propus PSD stipulează, spre deosebire de protocolul PNL-PC, că vor exista anumite zone la alegerile locale unde cele trei formaţiuni vor avea candidaţi comuni.

„Ca punct de plecare (pentru protocolul cu PSD, n.r.) vom folosi protocolul ACD. O mare parte dintre principiile acestuia se vor regăsi ca propunere faţă de PSD. Lucrurile stau cu totul altfel în acel protocol pentru că, dacă în protocolul pe care îl avem cu PNL se spune clar că mergem pe liste separate la locale, numai acolo unde preşedinţii de la judeţ vor hotărî că e bine să avem liste şi candidaturi comune, în protocolul cu PSD se va specifica foarte clar că vor fi anumite zone la alegerile locale unde vom avea candidaţi comuni, şi aici mă refer la Consiliul Judeţean şi la primăriile municipiu reşedinţă de judeţ”, a precizat Constantin.

El a arătat că, în afară de propunerea de protocol, PNL şi PC vor propune PSD şi un set de principii şi măsuri economice şi politice, care să fie conţinute de un document separat, şi care să se refere la depolitizarea instituţiilor.

„Pe lângă Comitetul fixat pentru analizarea candidaturilor la diverse funcţii punblice, noi propunem să facem în viitorul Guvern un proces real de depolitizare a instituţiilor publice”, a mai spus Constantin.

×