x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: PDL trebuie să-şi asume toate criticile pe care CE le aduce Parlamentului României

Daniel Constantin: PDL trebuie să-şi asume toate criticile pe care CE le aduce Parlamentului României

18 Feb 2011   •   15:55

PDL trebuie să-şi asume toate criticile pe care Comisia Europeană le aduce Parlamentului României în raportul prezentat, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele PC Daniel Constantin.

Liderul PC a subliniat, totodată, că raportul Comisiei Europene evidenţiază că nu se poate schimba "în al 12-lea ceas" tot ce s-a făcut la nivelul României într-un mandat întreg. 

Totodată, Daniel Constantin a evidenţiat faptul că o a doua constatare a Comisiei o reprezintă "o preocupare constantă" faţă de DNA şi ANI unde sunt notate şi câteva progrese, ceea ce este din punctul său de vedere un lucru bun. 

Raportul intermediar al CE, prezentat vineri, arată că România a răspuns într-o manieră constructivă la recomandările Comisiei Europene de la ultima evaluare făcută de executivul UE, iar pentru a consolida ritmul reformei, care a fost revigorat, trebuie să se concentreze pe o pregătire cuprinzătoare a implementării noilor coduri. 

Raportul consemnează faptul că, prin decizia de a reduce bugetul ANI, în urma constrângerilor financiare, s-ar putea împiedica activitatea de cercetare a declaraţiilor de avere şi de interese. Potrivit documentului CE, au fost trimişi în instanţă, printre alţii, trei foşti miniştri, doi foşti secretari de stat şi un număr de magistraţi.

×