x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Danut Liga, presedinte interimar

Danut Liga, presedinte interimar

25 Mai 2005   •   00:00

Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, a anuntat ieri numirea deputatului Danut Liga (foto) presedinte interimar al organizatiei Bucuresti.

Ciuca a mentionat ca, in urma Congresului partidului, fostul presedinte al organizatiei Bucuresti, George Copos, a fost ales in Biroul politic al partidului, functie care este mai complexa, pentru ca va avea in subordine toate organizatiile din tara ale partidului, inclusiv pe cea din Bucuresti. Ciuca a explicat ca, din cauza volumului mai mare de munca, Copos detinand si functia de vicepremier, a ales sa renunte la functia de presedinte al organizatiei Bucuresti. Liga a tinut si el sa precizeze ca, de cand a intrat in politica, i-a placut ca in toate actiunile, atunci cand isi alege un obiectiv, sa poata aduce si "un trofeu".

INITIATIVA. Prezenta la conferinta, deputatul PC Daniela Popa a prezentat doua initiative legislative privind modificarea si completarea Legii alegerilor locale. O prima initiativa propune obligativitatea prezentei cetatenilor la vot, iar, in cazul absenteismului, cei in cauza sa fie supusi platii unei taxe. Cea de-a doua propunere legislativa prevede ca in cazul in care nici una din organizatiile apartinand cetatenilor de etnie romana, minoritari in localitatea sau judetul respectiv, nu a obtinut un loc in Consiliul Local sau Judetean, sa i se atribuie un mandat de consilier local si judetean, din cele ramase in prima etapa, partidului politic sau aliantei care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in circumscriptia respectiva. Totodata, parlamentarii, membii si simpatizantii PC vor organiza sambata, ora 11:00, in Bucuresti, un mars al "Normalitatii" pentru promovarea valorilor partidului: omul, familia, credinta intre Patriarhie si Primaria Capitalei. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic