x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce pierdeţi timpul? Turcia vrea să înveţe de la români despre aderarea la UE!

De ce pierdeţi timpul? Turcia vrea să înveţe de la români despre aderarea la UE!

10 Iun 2009   •   00:00

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Mazuru s-a întâlnit cu o delegaţie a Grupului de Prietenie România-Turcia din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia, condusă de Hasan Sönmez, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de Agerpres. Partea turcă şi-a exprimat interesul pentru a cunoaşte mai multe detalii despre procesul de aderare a României la Uniunea Europeană şi eforturile făcute în acest sens, la nivel legislativ şi instituţional.



Partea română a reconfirmat sprijinul activ şi consecvent pentru procesul de aderare a Turciei la UE, prezentând elemente din procesul de negocieri şi de armonizare legislativă, precizează MAE. În cadrul întrevederii, ambele părţi au salutat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale dintre România şi Turcia şi al cooperării parlamentare dintre cele două ţări şi au evidenţiat potenţialul existent în domenii precum cel economic, al energiei, cooperării regionale, turismului şi culturii. De asemenea, a fost remarcat nivelul ridicat al schimburilor economice bilaterale.


Au fost abordate şi alte teme aflate pe agenda europeană, precum Sinergia Mării Negre şi Uniunea pentru Mediterana. Grupului de Prietenie efectuează o vizită în România, în perioada 8-12 iunie.

×
Subiecte în articol: politic