x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 步步 de Klaus Werner Iohannis

步步 de Klaus Werner Iohannis

de Georgiana Ionita    |    17 Aug 2016   •   11:39
步步 de Klaus Werner Iohannis

Aşa se traduce în chineză prima carte a președintelui Klaus Iohannis, “Pas cu pas”, care va fi editată special de o editură din China pentru cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing. Cartea lui Iohannis va fi expusă la loc de cinste alături de alte 1200 de titluri românești.  

Volumul autobiografic al președintelui va ține cap de afiș la standul expozițional al României de la Târgul Internaţional de Carte din Beijing ce va avea loc săptămâna viitoare. Țara noastră participă pentru a doua oară în calitate de invitat de onoare la evenimentul chinezesc, anul acesta prezentând peste 1200 de cărți de la 20 de edituri românești, publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul Insitutului Cultural Român.
Întrebat de ce a fost ales tocmai volumul lui Klaus Iohannis pentru a fi tradus în chineză, președintele ICR, Radu Boroianu, a dezvăluit că o editură chineză a fost cea care a avut inițiativa și că instituția pe care o reprezintă nu face în niciun caz politică. ”Nu a fost alegerea noastră, ci am avut și noi surpriza plăcută că o editură chineză a avut inițiativa particulară de a traduce această carte”, a explicat ieri Radu Boroianu.
Ironii de la “doctor” Ponta

Fostul premier Victor Ponta n-a ratat ocazia de a ironiza lansarea cărții președintelui în limba chineză. Fostul doctor în drept a postat pe contul de Facebook un mesaj în care critică isprava preşedintelui Iohannis. “Felicitări! Nu vrem investiții din China, nici proiecte de infrastructură, nici relații economice speciale - să facă bine chinezii să se "culturalizeze", pas cu pas, și pe urmă mai stăm de vorbă! Dacă nu ar fi trist ce se întamplă am putea să murim de râs! Vă imaginați un miliard de cetățeni chinezi plecând la muncă în fiecare zi cu opera domnului Iohannis în geantă? Fabulos!”, a reacţionat Ponta pe pagina sa de socializare

 

82.844 de lei a încasat anul trecut Klaus Iohannis de la editura Curtea Veche, suma provenită din drepturile de autor pentru cele două volume autobiografice ale preşedintelui, “Pas cu pas” și “Primul pas”


 

×