x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De la colţurile Congresului

De la colţurile Congresului

de Adriana Duţulescu    |    20 Feb 2010   •   00:00

● Întrebarea care stă pe buzele tuturor este "Îl mai susţine Vanghelie pe Geoană?". Preşedintele PSD Bucureşti afişează o figură extrem de înegurată, pe măsură ce liderii PSD îşi anunţă trecrea în barca lui Victor Ponta scăzand şi şansele sale de a obţine funcţia de vicepereşdinte. Se speculează că Vanghelie ar putea să dirijeze cele 300 de voturi pe care le controlează către gruparea Ponta, în schimbul garanţiei că şi el va fi votat de către adversari.  

● Se aşteaptă retragerea lui Cristian Diaconescu în favoarea unuia dintre cei doi favoriţi, Geoană sau Ponta. Mircea Geoană îl aşteaptă pe Diaconescu în echipa sa de cateva zile, însă Năstase şi Iliescu încearcă să-l convingă să meargă alături de Ponta. Deşi nu are foarte multe voturi în "portofoliu", se spune că Diaconescu va înclina balanţa, astfel încat Ponta să caştige din primul tur.

● Adversarii lui Geoană au încercat să îl convingă, azi noapte şi astăzi, pe Mircea Geoană, să se retragă din cursă, să renunţe la a mai candida la preşedinţia PSD, promiţandu-i că dacă se retrage, ei îl vor tolera în funcţia de preşedinte al Senatului. În caz contrar, l-au ameninţat Mitrea, Ponta şi Năstase, nu i se va mai putea garanta păstrarea funcţiei, partidul avand dreptul să îi retragă sprijinul politic. De altfel, Geoană a spus în discursul său că "unii din sală" sunt angrenaţi deja într-un proces de înlăturare a sa din funcţia de la Senat.

×
Subiecte în articol: observator