x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decapitarea lui Videanu, în impas

Decapitarea lui Videanu, în impas

de Adriana Duţulescu    |    25 Iun 2010   •   00:00
Decapitarea lui Videanu, în impas
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Aripa Udrea-Băsescu din PDL a eşuat miercuri seara în încercarea de a da o lovitură tripletei BVB prin înlocuirea lui Adriean Videanu (foto) din funcţia de primvicepreşedinte al partidului, ca urmare a presiunilor făcute în ultima perioadă inclusiv de la Palatul Cotroceni.

Şedinţa de miercuri seara a conducerii PDL nu a reuşit decât să adâncească şi mai mult conflictul dintre cele două tabere, după ce Videanu şi Blaga, după o strategie pusă la cale cu o seară înainte, la Palatul Mogoşoaia, au lansat un atac la adresa premierului Boc, căruia i-au cerut să opereze rapid o remaniere a miniştrilor incompetenţi.
Tripleta BVB a invocat de partea sa, împotriva încercărilor de impunere a unor noi şefi la vârful partidului, statutul PDL, care nu permite ca preşedintele să numească după bunul său plac nişte persoane noi pe funcţiile de prim-vicepreşedinte. Conflictul pe această temă a fost amplificat de faptul că Elena Udrea tocmai declarase, într-un interviu apărut într-un cotidian central, că Traian Băsescu ar dori ca în conducerea PDL să fie promovaţi oameni ca Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu sau Teodor Baconschi.

Astfel, potrivit dorinţei lui Traian Băsescu, Emil Boc ar trebui să semneze o hârtie prin care să delege temporar atribuţiile de conducere a PDL către cei sus-numiţi, lucru considerat nestatutar de tabăra adversă.
Emil Boc a spus, la finalul şedinţei, că democrat-liberalii nu au ajuns la nici un compromis. "Nu s-a luat nici o decizie în această seară, aceste lucruri vor fi discutate în cadrul BPN începând de săptămâna viitoare unde practic vom rearanja modul de funcţionare al comisiilor de specialitate, cu atribuţii punctuale pentru fiecare vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional", a spus Boc.

De partea cealaltă, Vasile Blaga, a declarat ieri că, democrat-liberalii au ajuns la concluzia că Biroul Permanent al partidului trebuie să devină "mult mai lucrativ şi mai eficient", o decizie clară în acest sens urmând să fie luată la o nouă şedinţă care va avea loc duminică seara.

×
Subiecte în articol: politic