x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decapitări în PNL și război pe Facebook cu USR

Decapitări în PNL și război pe Facebook cu USR

de Ion Alexandru    |    04 Iun 2019   •   11:02
Decapitări în PNL și război pe Facebook cu USR

PNL, formațiunea care se auto proclamă câștigătorul alegerilor din 26 mai, și-a dizolat, ieri, toate conducerilor organizaților din București, unde scorul obținut duminica trecută a fost mult sub media partidului. Organizația municipală va fi preluată de Rareș Bogdan, care a anunat că își va face “echipa lui”. În paralel, în ședința Biroului Politc Național, au fost mai multe voci care i-au cerut demisia lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Iar “apele” în Opoziie nu sunt deloc liniștite, după ce vectorul de imagine al USR, Andrei Caramitru, îl atacă dur pe liberalul Mihail Neamțu, pe care îl numește “imbecil”.

 

Cristian Bușoi a demisionat, ieri dimineață, de la conducerea Oranizaiei municipal a PNL București, după ce asupra s-a s-au făcut presiuni din partea “centrului”, ca urmare a rezultatului “nesatisfăcător” pe care filiala l-a obinut la alegerile europarlamentare, mult sub scorul USR-PLUS. Deși Bușoi arată că, la momentul în care a preluat conducerea PNL București, organizația a obținut la alegerile locale din 2016 12 la sută, iar în 2019 a obșinut 15,7 la sută, își asumă răspunderea și se retrage.

La fel au făcut și cinci din ceilalți șase președinți ai organizațiilor de sector ale PNL, care au demisionat în bloc. Singura care nu a demisionat a fost celebra Anca Boagiu, care a condus, până ieri, Organizația PNL Sector 2, aceasta fiind, practic, dată afară din funcție, în urma unui vor de 55 la patru și o abținere.

Conducerea PNL București a fost preluată de către Rareș Bogdan, despre care, pe surse, se vorbește că ar urma să candideze, în vara viitoare, pentru funcția de primar general al Capitalei. Acesta a negat că a luat o astfel de decizie. Însă, Bogdan arată că va înlocui toată conducerea organizației, inclusiv secretarul, și că va numi în aceste poziții “oameni de-ai lui”.

 

Moțiune de cenzură până la sfârșitul lunii

Iar aceste “decapitări” nu sunt singurele decizii luate ieri de PNL, în BPN. Ludovic Oban a avut și el de înfruntat cererile formulate de mai mulți colegi, unii chiar din conducerea executivă a partidului, de a demisiona din funcție. Ulterior, acest punct nu a trecut de voul celor prezenși. La final, Orban nu a făcut nicio referire la acest episod, anunțând, însă că principala  preocuparea liberalilor  rămâne războiul cu PSD. “până la finalul acestei luni, vom depune în Parlament o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă”, a conchis acesta.

 

“Cafteală” on-line între Neamțu și Caramitru

Care va fi pasul următor, în cazul în care moțiunea va trece? Greu de anticipat, întrucât, în Opoziție, nu există deloc o bună înțelegere între parted. Mihail Neamșu, membru PNL, a scris pe pagina sa de Facebook, că Aliana USR-PLUS susține la nivel european politicile lui Macron ți Verhofstadt, respectiv migrația necontrolată, porti deschise pentru populațiile africane, toleranță față de Islamul politic, și “pentru că nu le pasă de creștinism, patriotism și istorie, liderii USR-PLUS vor abandona Basarabia în ghearele Rusiei”.

În replică, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, Andre Caramitru, spune că “Mihail Neamțu și ultra-conservatoare  din PNL sunt niște imbecili”, cerând liberallor să-i dea afară din partid.

 

 

×