x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie: PSD nu va vota un Cabinet PNL și nu va asigura cvorumul la ședința de învestitură

Decizie: PSD nu va vota un Cabinet PNL și nu va asigura cvorumul la ședința de învestitură

de Ion Alexandru    |    15 Oct 2019   •   08:27
Decizie: PSD nu va vota un Cabinet PNL și nu va asigura cvorumul la ședința de învestitură

Niciun parlamentar PSD nu va vota pentru instalarea unui Guvern condus de Ludovic Orban și nici nu vor fi prezenți la ședința de Plen reunit, pentru a nu asigura cvorumul.

Aceasta este decizia pe care au luat-o social-democrații în CEx-ul de ieri al partidului. „PSD nu va participa în niciun mod la nominalizarea noului guvern, la niciun fel de negocieri si la niciun alt aranjament. Dacă au dat jos Guvernul PSD înseamnă că cele 5 partide au majoritate, deci să-și asigure cvorumul”, a declarat Viorica Dăncilă. PSD este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, în acest moment existând aproximativ 200 de senatori și deputați social-democrați dintr-un total de 464 de aleși. 

La rândul său, liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat că, din punctul de vedere al formațiunii politice din care face parte, lucrurile sunt simple. „PSD este în opoziție și nu va vota niciun guvern al PNL! E treaba celor care au votat moțiunea să dovedească faptul că au întradevăr majoritate pentru a forma un nou guvern. Dacă au! Abia aștept să văd cum oameni de stânga aleși pe listele PSD și acum plecați în alte părți îl vor vota cu două mâini pe Orban! Pregătiți-vă de artificii, PSD chiar știe să facă opoziție!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

×