x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaraţia de presă a preşedintelui Traian Băsescu / video

Declaraţia de presă a preşedintelui Traian Băsescu / video

15 Dec 2008   •   00:00

"Îmi exercit atribuţiile constituţionale de a desemna un nou candidat pentru functia de prim-ministru. După această declaraţie, voi semna decretul de anulare a desemnării lui Theodor Stolojan şI voi emite un nou decret prin care candidatul nominalizat este Emil Boc.



Singurul care vă poate da explicaţii este domnul Theodor Stolojan.Nu doresc să vă explic eu motivele pe care dânsul le-a invocat, eu iau act de depunerea mandatului.

Emil Boc e preşedintele partidului şi în baza consultarilor pe care le-am avut cu partidele am constatat ca la momentul consultării trei partide doreau să desemneze premierul. Decizia a fost să încredinţez mandatul PD-L ca partid care are cele mai multe mandate.

Putin trist.Nu am un echivalent al lui Theodor Stolojan în PD-L.

Mecanismul PD-L de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru a pornit de la faptul că prin autoritate şI experienţă putea fi echivalentul celorlalţI şefi de partide.

Vă pot spune că am considerat ca fiind un lucru de bun simţ să informez ambele partide şI să le last imp să-şI informeze structurile de conducere.

Nu cred că trebuie să ia act, am convingerea că s-au făcut discuţii în interiorul partidelor. Problema preşedintelui României nu e problema statutului partidului, ci să desemneze un prim-ministru aşa încât graficul să fie respectat”, a declarat preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic