x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaraţia premierului Victor Ponta înaintea votului din Parlament

Declaraţia premierului Victor Ponta înaintea votului din Parlament

09 Iun 2015   •   11:29
Declaraţia premierului Victor Ponta înaintea votului din Parlament
Sursa foto: Victor PONTA / rtv.net

Premierul a fost întrebat dacă are emoţii înaintea votului pe care parlamentul îl va da astăzi. Acesta a răspuns: "Întodeauna am emoþii în faþa Parlamentului". Şedinţa în care parlamentarii vor vota pentru sau împotriva începerii urmăririi penale a lui Ponta a început. La aceasta sunt prezenţi 288 din 384 de deputaţi.

Citeşte şi Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta!

Soarta premierului Victor Ponta a ajuns, astăzi, în Camera Deputaţilor. Deputaţii decid, la această oră, prin vot secret cu bile, dacă incuviinţează cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele premierului pentru conflict de interese.

Aseară, deputaţii din Comisia Juridică a Camerei au dat aviz negativ cererii procurorilor. 18 deputaţi au votat "împotriva" cererii DNA , 7 au votat "pentru" şi s-a mai înregistrat o abţinere. Votul din comisie a fost aspru criticat de liberali care au declarat că PSD face scut pentru a-si proteja penalii.

Imediat după vot, liberalii i-au acuzat pe social-democrati ca nu lasă justiţia să îşi facă treaba. În schimb, premierul susţine că votul liberalillor a fost unul politic, dictat de şefii PNL. Victor Ponta a mers la audiere fără să fie însoţit de un avocat şi le-a transmis deputaţilor jurişti ca deciziile politice nu pot fi cenzurate de procurori.

Biroul Permanent al Camerei deputatilor a decis ca votul pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta sa aiba loc astăzi, de la ora 10.00, ceea ce s-a şi întâmplat.

×