x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Violeta Alexandru: Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei

UPDATE. Violeta Alexandru: Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei

10 Apr 2020   •   12:20
UPDATE. Violeta Alexandru: Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei

UPDATE. Principalele declarații: „Fac un apel la autoritățile locale să identifice toate situațiile sociale din localitate. Autoritățile locale sunt cele care cunosc realitatea din teren, care cunosc nevoile grupurilor vulnerabile și le solicit să se implice activ pentru a putea răspunde prompt nevoilor acestora. Autoritățile publice locale pot contracta sau pot angaja specialiști în asistență socială cu care să ofere sprijinul necesar grupurilor vulenrabile. Centrele de servicii sociale care primesc subvenții din partea Ministerului Muncii au primit un mesaj foarte clar din partea mea: lucrați cu autoritățile locale.”, a declarat Violeta Alexandru. 

Am suspendat toate executările silite pentru toate drepturile de asistență socială pe durata crizei.”, a mai declarat ministrul Muncii. De asemenea, ministrul Muncii a mai precizat că persoanele din carantină și izolare pot primi la solicitarea autorităților locale produse de igineă care vor fi decontate prin fonduri europene.

Violeta Alexandru a mai adăugat că părinții care se intorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului, iar compania la care lucrează nu își mai poate relua activitatea sau a intrat în faliment, beneficiază de stimulant de inserție.

„Am sprijinit autoritățile locale în demersurile lor de a obține materiale de protecție, pentru angajații din centrele rezidențiale și din toate tipurile de entități care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilități. Am cerut ca Direcțiile de Sănătate Publică să acorde o atenție mai mare acestor servicii oferite în centre rezidențiale, în locuințe protejate, în toate tipurile de structuri în care se oferă sprijin grupurilor vulnerabile. Având în vedere perioada delicată prin care trecem, împreună cu secretarul de stat Alin Ignat, cel care coordonează activitatea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, entitatea care efectuează plățile pentru toți beneficiarii de prestații sociale pe care îi avem în evidență și cărora le acordăm mai multe tipuri de beneficii, am făcut posibil ca aceste plăți, mai ales acelea care se efectuau în perioada a doua a lunii, să ajungă la beneficiari mai devreme.”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a făcut precizări și cu privire la acordarea pensiilor.

Cu privire la pensii, sper ca în cursul zilei de astăzi să pot informa pe cei care primesc pensiile prin card, că s-au efectuat plățile astfel încât să le poată încasa mai devreme.”, a spus Violeta Alexandru.

 

Declarații de presă ale ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru

Publicată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe Vineri, 10 aprilie 2020

-------------------------------

Știre inițială. Ministrul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Violeta Alexandru, președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție (ANDPDCA), Mădălina Turza, și secretarul de stat din Cadrul Ministerului Muncii, Alin Ignat, vor susține vineri, de la ora 12:00, o declarație de presă privind măsurile sociale luate de Guvern în contextul stării de urgență.

Declarația de presă va fi transmisă online, pe paginile de Facebook ale MMPS și ANDPDCA, potrivit Ministerului Muncii.  

×