x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarațiile lui Liviu Dragnea după desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru

Declarațiile lui Liviu Dragnea după desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru

30 Dec 2016   •   14:10
Declarațiile lui Liviu Dragnea după desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru

Liviu Dragnea a spus că PSD a dat dovadă de întelegere și înțelepciune și nu a dorit să declanșeze o criză politică.

Președintele PSD a mai spus că partidul nu a mers la Cotroceni cu propunerea lui Liviu Dragnea și a adus un nume care a fost refuzat fără explicații.

În pofida presiunilor simpatizanților PSD, partidul a luat hotărârea de a propune un alt nume pentru funcția de premier.

Dragnea a mai declarat că nu înțelege de ce a fost tergiversată desemnarea premierului, până în ultimul moment. Președintele Camerei Deputaților a spus că anumite măsuri din programul de guvernare nu vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie 2017, cum ar fi: mărirea salariilor, a pensiilor, bursele studenților, salariile actorilor, scăderea TVA, anumite taxe sau scăderea prețurilor medicamentelor, măsuri a căror aplicare se amână pentru 1 februarie 2017.

Săptămâna viitoare, pe 3 ianuarie 2017, ar urma să fie convocat şi Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru ca în 4 ianuarie să fie audiaţi în comisii candidaţii propuşi la funcţia de ministru, iar în 5 ianuarie să se desfăşoare plenul reunit pentru votul de învestitură al noului Guvern.

×