x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deja Guvernul ia credite de două-trei ori pe săptămână pentru plăţile curente

Deja Guvernul ia credite de două-trei ori pe săptămână pentru plăţile curente

07 Mai 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că îi este teamă că "Guvernul va pune România pe butuci" şi a susţinut că deja Executivul ia credite de două-trei ori pe săptămână de la băncile comerciale, pentru plăţile curente.



"Din păcate pentru România, la putere se află nu un Guvern, ci două găşti politice care nu sunt preocupate de rezolvarea problemelor din societatea şi economia românească. Sunt extrem de pesimist văzând comportamentul cabinetului Băsescu - Geoană - Boc. (...) Deja, şi nu ştiu de ce Guvernul nu face public lucrul ăsta, deja ia credite de două-trei ori pe săptămână, pentru a putea obţine banii necesari pentru a face plăţile curente ale bugetului. Iar toate creditele astea se iau de la bănci comerciale, la dobânda pieţei", a declarat Orban, citat de corespondentul Mediafax.

Acesta a adăugat că toate măsurile pe care le iau guvernanţii "sunt frecţii la un picior de lemn" şi nu au nici o legătură cu ceea ce este important, adică punerea în mişcare a economiei.

Orban a subliniat că lucrurile se adâncesc şi mai rău în economie dacă nu se iau măsuri şi a acuzat Guvernul de lipsă de sinceritate.

În opinia sa, Guvernul ar trebui să prezinte public care este situaţia colectării veniturilor la bugetul statului şi cum reuşeşte să finanţeze cheltuielile curente.

"Din păcate, nu ni se spune nimic şi nu se face nimic de către Guvern. Din acest motiv am spus că sunt extrem de pesimist şi mi-e teamă că Guvernul va pune România pe butuci, inclusiv va ajunge în situaţia în care nu va fi capabil să plătească pensii, prestaţii sociale, salarii în sectorul bugetar la termen. Deja, în anumite judeţe, plata pensiilor a venit cu întârziere. Nu m-ar mira dacă într-un anumit moment Guvernul ar ajunge în situaţia în care să nu poată să facă plăţile curente", a spus Orban, susţinând că, "cu cât va rămâne mai mult la putere Guvernul Băsescu - Geoană, cu atât mai rău va fi pentru români".

×
Subiecte în articol: politic guvernul