x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Delegaţie a PC in Har-Cov

Delegaţie a PC in Har-Cov

de Dana Piciu    |    03 Oct 2007   •   00:00
Delegaţie a PC in Har-Cov
Sursa foto: Dan Marinescu/

La sfărşitul acestei săptămăni, o delegaţie a PC condusă de liderul Dan Voiculescu se va afla in judeţele Harghita şi Covasna, unde vor avea loc intălniri cu romănii care locuiesc in aceste judeţe.

Intenţia conservatorilor este de a afla care sunt condiţiile in care convieţuiesc romănii şi ungurii in zonele cu polulaţie majoritar maghiară. "Vrem să aflăm şi punctul de vedere al romănilor, pentru că prezentarea idilică făcută in urmă cu căteva luni de preşedintele Băsescu este incorectă. Lucrurile nu stau aşa atunci cănd este vorba de impărţirea banilor la nivelul Administraţiei locale. 99% din banii care vin de la bugetul statului se indreaptă către localităţile cu populaţie maghiară", a arătat deputatul PC Ionica Popescu.


MITING.
Tot la sfărşitul acestei săptămăni, duminică, in faţa Palatului Cotroceni PC va organiza un miting "in incercarea de a sensibiliza opinia publică şi pe preşedintele Băsescu in legătură cu importanţa invăţării limbii romăne de către toţi cetăţenii care lucuiesc in ţara noastră, indiferent de naţionalitate, aşa cum prevede Constituţia". Deputatul PC Ştefan Glăvan il va invita pe ambasadorul Italiei la Bucureşti la Comisia pentru politică externă de la Cameră, al cărei preşedinte este, pentru "discuţii edificatoare" cu privire la declaraţia publică a primarului Romei la adresa romănilor de acolo. "Acest discurs poate fi catalogat drept xenofob şi antieuropean şi poate crea tensiuni interetnice. Credem că cetăţenii romăni care trăiesc şi muncesc in străinătate merită mai mult respect, pentru că marea lor majoritate sunt cinstiţi şi oneşti", a spus preşedintele Consiliului Executiv al PC, Codruţ Şereş.

×
Subiecte în articol: politic