x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deontologi cu carnet PD-L

Deontologi cu carnet PD-L

de Oana Stancu Zamfir    |    25 Iul 2008   •   00:00
Deontologi cu carnet PD-L

PD-L îşi mută comentatorii politici apropiaţi Palatului Cotroceni pe listele de partid. Sever Voinescu şi-a anunţat ieri candidatura pentru Parlament, alături de şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu. Urmează Traian Ungureanu, poate chiar şi Gabriel Liiceanu.

PD-L îşi mută comentatorii politici apropiaţi Palatului Cotroceni pe listele de partid. Sever Voinescu şi-a anunţat ieri candidatura pentru Parlament, alături de şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu. Urmează Traian Ungureanu, poate chiar şi Gabriel Liiceanu.

 
Sever Voinescu şi Cătălin Avramescu au decis să îşi ridice oficial carnetul de partid portocaliu. După ce a anunţat în editorialul din Cotidianul (sub titlul "La revedere") candidatura sa pentru Parlament din partea PD-L, Sever Voinescu a apărut ieri în conferinţă de presă alături de consilierul de stat de la Cotroceni, succesorul Elenei Udrea în funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu. Pe acesta din urmă PD-L intenţionează să-l opună lui Adrian Năstase, la Mizil, deşi fostul premier candidează pentru Camera Deputaţilor, iar Avramescu, pentru Senat. Consilierul prezidenţial afirmă că Mizil este oraşul său de origine şi că numai acolo putea candida, pentru că îi repugnă turismul politic, însă confirmă şi că vrea să contribuie la impunerea unei "schimbări în Parlament". "Eu nu am un război personal cu nimeni. Eu sînt polemic cu un sistem. Problema mea nu este cu un contracandidat, ci cu un sistem. Sper să pot contribui la readucerea României spre o direcţie decentă. De ce PD-L? Pentru că eu cred că trebuie să obţinem la aceste alegeri o majoritate pentru schimbare", a explicat Cătălin Avramescu. "Nu poţi să stai pe malul apei, pescuind pe balta detaşării politice", a fost explicată întrarea în partid. Avramescu a anunţat că nu va demisiona de la Cotroceni pe durata campaniei. Asta cu toate că Theodor Stolojan a fost obligat să renunţe la funcţia de consilier prezidenţial cînd s-a făcut lider PLD.

 
AMBASADORUL REFUZAT. Publicistul Sever Voinescu, propus anul trecut de preşedintele Băsescu pentru postul de ambasador la Washington şi refuzat de comisiile parlamentare, va candida la Ploieşti, în cartierul în care a copilărit. "Dacă oamenii de bună credinţă nu se implică acum, foarte curînd, noi toţi, colectivitatea care se cheamă România, se poate transforma într-un fel de turmă de ierbivore care merge somnolent spre mlaştina cu crocodili", a mărturisit Voinescu ce-l împinge-n luptă. Despre banii cu care îşi vor finanţa campania nu prea multe. Avramescu mizează pe campania din uşă în uşă. Şi pe discursul pe înţelesul tuturor. Nu ca premierul Tăriceanu "care, cînd vorbeşte, nu ştii dacă vorbeşte consilierul american sau celălalt".

 
LIICEANU? Adriean Videanu a confirmat în conferinţa de presă că şi Traian Ungureanu ar putea candida din partea PD-L. TRU a fost văzut de altfel permanent în campania lui Vasile Blaga în sediul din Modrogan 22, inclusiv în noaptea alegerilor. El ar urma să candideze la Sectorul 3, cum însă la Negoiţă vor şi Vasile Blaga, şi Sulfina Barbu, şi Silviu Prigoană, e posibil ca TRU să fie "transferat" la Sectorul 4. El neagă însă că i s-ar fi făcut o astfel de ofertă, anunţînd că, atunci cînd va fi cazul, va răspunde în zece minute. Surse din PD-L au arătat pentru Jurnalul Naţional că este vizat de asemenea şi Gabriel Liiceanu, căruia i s-ar fi propus să candideze chiar şi fără să se înscrie în partid. De asemenea, se aşteaptă o confirmare şi de la Monica Macovei.

 

Prigoană vrea să desfiinţeze Senatul

Silviu Prigoană (foto) a anunţat şi el ieri oficial că va candida. La Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Sectorul 3 care include Calea Vitan. Spre deosebire de Avramescu, el se declară un soldat disciplinat. Care în posibilul mandat îşi propune să desfiinţeze Senatul şi să mute Parlamentul  în Biblioteca Naţională. Şi celelalte filiale ale PD-L sînt în căutare de nume sonore. Se aruncă spre presă chiar şi numele lui Hagi sau lui Gică Popescu. Sau Ilie Dumitrescu. Apoi un Alexandru Arşinel. Pînă una alta, dinspre sectoarele Capitalei mai aproape de certitudine sînt candidaturile Elenei Udrea la Sectorul 6, alături de fostul director din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte, de fostul iubit al Mioarei Mantale, Silviu Văduva, şi de directorul Lasermed, dr Bogdan Niculae. Un alt medic, Alexandru Ciocâlteu, va candida la Sectorul 4, alături de fostul ministru ţărănist Dudu Ionescu. Liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, Cătălin Croitoru, va candida tot la Sectorul 3, iar la Sectorul 1, fostul primar PSD Vasile Gherasim.

×
Subiecte în articol: politic sectorul pd-l avramescu