x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat USR, atac la Iohannis: Accentele vadimiste par menite să acopere incompetenţa Guvernului

Deputat USR, atac la Iohannis: Accentele vadimiste par menite să acopere incompetenţa Guvernului

29 Apr 2020   •   14:56
Deputat USR, atac la Iohannis: Accentele vadimiste par menite să acopere incompetenţa Guvernului
Sursa foto: sursa: facebook

Deputatul USR Cătălin Druilă spune că discursul de miercuri al președintelui referitor la adoptarea tacită a proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc este unul „inflamatoriu naţionalist”. „Accentele vadimiste par mai degrabă menite să acopere incompetenţa şi corupţia guvernului”, spune el.

Deputat USR, atac la Iohannis: Accentele vadimiste par mai degrabă menite să acopere incompetenţa şi corupţia guvernului Orban 3 - DE PUBLICAT

Deputatul USR Cătălin Drulă a scris pe pagina sa de Facebook că discursul preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Ţinutului Secuiesc a fost unul „inflamatoriu naţionalist”. Cătălin Drulă atacă şi guvernul Orban, dar şi PSD.

„Că PSD este incompetent şi încearcă permanent combinaţii dubioase ştim cu toţii. I-am spus-o şi preşedintelui Iohannis pe când decidea . Dar de aici şi până la folosirea unui discurs inflamatoriu naţionalist e cale lungă. Accentele vadimiste din poziţia preşedintelui par mai degrabă menite să acopere incompetenţa şi corupţia guvernului Orban 3 pe care le-am văzut din plin în aceste luni de pandemie. Nu se rezolvă dezastrul păstorit de PNL la Suceava şi vieţile pierdute nu mai vin înapoi dacă agităm marote naţionaliste din anii '90”, a scris deputatul pe rețeaua de socializare.

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot. Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Senatorii s-au întrunit miercuri într-o şedinţă de plen de urgenţă pentru a respinge proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, după ce acesta a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: Cătălin Druilă