x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii au decis - Alegerile nu pot avea loc in aceeasi zi cu refendumul

Deputaţii au decis - Alegerile nu pot avea loc in aceeasi zi cu refendumul

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea la Legea referendumului, conform căruia dacă referendumul naţional este convocat in aceeaşi zi cu alegerile, acestea se amănă automat. "Pentru a nu influenţa in niciun fel rezultatul referendumului, alegerile prezidenţiale, parlamentare ori cele pentru Parlamentul European nu pot avea loc la aceeaşi dată cu referendumul", se arată in amendamentul adoptat de Camera Deputaţilor. Conform amendamentului, referendumul are prioritate faţă de orice fel de alegeri.

Social-democratul Eugen Nicolicea, autorul amendamentului, a declarat anterior adoptării că este necesară amendarea Legii referendumului, deoarece Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul care ii interzicea şefului statului organizarea referendumului in acelaşi timp cu alegerile.

Legea in ansamblu a fost adoptată de plenul Camerei cu 164 de voturi "pentru", 55 de voturi "impotrivă" şi 2 abţineri. Camera Deputaţilor este forul decizional in cazul acestui act normativ Preşedintele Traian Băsescu a avertizat Parlamentul că, dacă Legea privind votul uninominal nu va fi adoptată pănă la 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă in aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, programate in 25 noiembrie.

×
Subiecte în articol: politic