x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatii au votat pentru cota unica

Deputatii au votat pentru cota unica

24 Mai 2005   •   00:00

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri introducerea cotei unice, votand modificarile la Codul Fiscal propuse de Guvernul Tariceanu.



  • de CARMEN VINTILA

  • Dupa ce a primit aviz nefavorabil de la Comisia pentru politica economica, Ordonanta de urgenta a Guvernului 138/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal a fost avizata de Comisia pentru Buget-Finante si a trecut de plenul Camerei Deputatilor cu 127 de voturi pentru, 96 impotriva si o abtinere. Impotriva modificarilor s-au pronuntat parlamentarii PSD si PPRM, pe motiv ca modificarile aduse Codului vor avea efecte dezastruoase si se va ajunge la o instabilitate fiscala. "Acest Cod Fiscal, asa cum e el prezentat, nu poate sa aduca stabilitate, nu poate sa aduca un lucru bun, el aduce o majorare continua, care in mod cert va duce la o inflamare a inflatiei in anul acesta", a spus presedintele Comisiei de Buget-Finante, pesedistul Mihai Tanasescu (foto), care a adaugat ca majorarile de venituri sunt urmare a rezultatelor din 2004 si nu a unei mai bune colectari".

    AMENDAMENTE. La dezbaterea pe articole a proiectului de lege au fost adoptate si amendamentele respinse de Comisia de buget, respectiv cel apartinand deputatului UDMR Kelemen Hunor, si cel al deputatului minoritatilor, Varujan Pambbuccian. Potrivit amendamentului propus de Pambuccian, vor fi eliminate accizele la aparatele video, combinele audio, a dublu radiocasetofoanelor, precum si a aparatelor foto digitale. El si-a sustinut propunerea aducand drept argument faptul ca prin eliminarea acestor accize se va reduce considerabil si piratarea produselor mentionate mai sus. Amendamentul propus de Kelemen Hunor prevede reducerea cotei TVA de la 19% la 16% pentru biletele de intrare la cinematografe. Reducerea cotei fusese acceptata si de Comisie, insa numai pentru castele, muzee, case memoriale, gradini zoologice.

    ×
    Subiecte în articol: politic