x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Bleotu s-a facut bucatar

Deputatul Bleotu s-a facut bucatar

21 Feb 2004   •   00:00

Pentru a face fata testului de supravietuire, deputatul PSD Vasile Bleotu si-a gatit singur, in apartamentul de la Hotel Bucuresti, unde sunt cazati parlamentarii din provincie.

Deputatul PSD Vasile Bleotu sustine ca face fata cu brio testului de supravietuire gatindu-si singur in camera de hotel, insa il suspectam ca a mai calcat pe langa test. Ce e drept insa, nu am reusit in nici un chip sa-l determinam sa ridice capul de la cratita pentru a vorbi cu noi.
OANA STANCU

Daca fata palida a lui Emil Boc sau cea a Monei Musca dau indicii cum ca ar respecta conditiile impuse de testul Antenei 1, se pare ca Vasile Bleotu este in plina forma. El sustine ca tenul de culoare obisnuita s-ar datora de fapt bunei gestiuni a bugetului care i-a fost alocat, chiar si dupa ce teava sparta in casa, o alta provocare a Antenei 1, l-a usurat de 100 000 de lei. "Totul depinde de capacitatea fiecaruia dintre noi de a-si gestiona bugetul. Bugetul unei tari nu ajunge sa satisfaca pe toata lumea", afirma el.

SPECIALIST. Al doilea secret ar fi ca si-a gatit singur, in apartamentul de la Hotel Bucuresti, unde sunt cazati parlamentarii din provincie. "Nu am inclinat ii pentru partea tehnica, in schimb imi place sa gatesc si ma si pricep. Am fost seful unitatii de comert a orasului", ne marturiseste deputatul, cu regret ca la nevasta acasa nu prea e lasat sa prepare decat chiftele si piftie.

In prezenta noastra, face o supa crema de legume si varza calita cu doua aripi prajite. Trebuie sa remarc ca nici o intrebare de-a noastra nu-l face sa ridice capul din cratita. "O clipa, ca se innegresc legumele daca nu le pun apa!", ne-o reteaza scurt. "Suna si telefonul, dar acum nu pot sa raspund ", ii expediaza si pe eventualii colegi sau sefi de partid. "Si daca e Nastase?". "Asta e!".

Isi insoteste gatitul cu explicatii: "Dupa ce se incinge foarte bine uleiul, se pune varza. Asa... Acum punem si legumele la fiert pentru supa". La final, gust. Facuta in pripa, varza e cam nefiarta, dar gustoasa, iar supei nu am ce sa-i reprosez.

EXPERIENTA. Bleotu si-a facut cumparaturile dintr-un supermarket situat in plin centrul Capitalei. A cumparat aripioare de pui, pe care spune ca a dat 60.000 de lei, 2 kilograme de cartofi, 1 kilogram de morcovi, ceapa, varza, paste fainoase, pasta de bulion, sapun de 11.000 de lei, pasta de dinti in doza mai mica. "Am facut cumparaturile aici ca sa nu se spuna ca le-am luat din provincie, unde e mai ieftin", subliniaza deputatul de Valcea.

Ne povesteste ca nu intotdeauna a dus-o asa de bine ca acum. "Va spun foarte sincer, a sti inseamna a-ti aduce aminte. Imi aduc aminte de modul in care am trait si eu. Vin dintr-o familie nevoiasa: tata avea pensie de 700 de lei, iar mama a muncit la CAP".

PREOCUPARI. Acum deputatul recunoaste ca in patru zile cat sta in Bucuresti cheltuieste cel putin 1 milion de lei pe mancare. (Nivelul de trai real este tradat si de adidasii de firma, cele 10 perechi de pantofi aliniate disciplinat intr-un colt impreuna cu tot atatea de pantofi). Are si aici un secret. "Cei care se descurca, se descurca prin autoconsum. Sora mea e pensionara. Sta la 100 de metri de noi. Crestem acolo porci, pasari... Uite, am vin de Dragasani din productie proprie. Si bors de casa, ca noi gatim ciorbele cu bors", povesteste.

DILEMA. Frigiderul deputatului tradeaza o posibila... tradare a testului. Se afla acolo si gutui din import si suc natural de firma si bautura scumpa. Bleotu spune insa ca sunt acolo dinaintea testului si ca duce chiar dorul fructelor pe care nu si le-a putut permite acum. O a doua suspiciune, venita de la Camera Deputatilor, ar arata ca deputatul PSD ar fi plecat intr-o zi cu masina Parlamentului si nu cu mijloacele de transport in comun.

Ce fac ceilalti candidati

Raj Tunaru si-a inasprit conditiile de viata ieri: a tinut post negru, sustinand ca in multe zile de vineri face astfel, pentru ca are frica de Dumnezeu. Si, de altfel, nici nu prea le-ar avea cu mancarea. Emil Boc a plecat acasa, la Cluj, unde a frecventat un restaurant studentesc, a carui specialitate este painea prajita cu untura si ceapa. Nemancat de o saptamana, Boc a tinut sa fie generos si a impartit bucata lui de paine si cu ziaristii care-l urmaresc pas cu pas. La birou il astepta insa un pachet cu merinde, cadou de la sindicalistii de la BNS: slana, ceapa si cartofi.

Sinteza cheltuielilor si a lichiditatilor: vineri, ziua a cincea

Vasile Bleotu (PSD)
Transport 0 lei
Mancare (varza calita, cartofi copti s.a.) 25.000 lei
Total 25.000 lei Rest disponibil 82.000 lei

Maria Petre (PD)
Mancare (budinca macaroane) 35.000 lei
Transport 0 lei
Total 35.000 lei
Rest disponibil 74.500 lei

Emil Boc (PD)
Transport 0 lei
Mancare (paine cu untura si ceapa, zacusca, mar) 22.000 lei
Alte cheltuieli (2 ciocolate pentru copii) 12.000
Total 34.000 lei Rest disponibil 47.600 lei

Raj Tunaru
Post negru 0 lei
Total 0 lei
Rest disponibil 113.400 lei

Mona Musca (PNL)
Transport (abonament/zi) 5.500 lei Mancare (margarina, varza supa) 14.300 lei
Total 19.800 lei
Rest disponibil 117.300 lei

Mihail Lupoi (PRM)
Abandon

×
Subiecte în articol: politic deputatul bleotu