x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Ion Stan îl acuză pe Băsescu de trădare şi promovarea amantelor

Deputatul Ion Stan îl acuză pe Băsescu de trădare şi promovarea amantelor

26 Apr 2012   •   10:27

Vicepresedintele comisiei parlamentare de control al SIE, Ion Stan (PSD), sustine ca Traian Basescu, in timpul guvernarii CDR, a blocat prelucrarea cuprului de la Zlatna si Baia Mare pentru ca minereul sa fie exportat in stare bruta, la preturi mult mai mici, pentru a servi unor interese private. Stan sustine ca acest lucru s-a facut in mod deliberat, motiv pentru care presedintele se face vinovat de tradare.

In declaratia politica "Dezinformari si raspunderi penale prezidentiale", pe care Ion Stan a prezentat-o in plenul Camerei pe 18 aprilie, se spune ca, in calitate de coordonator al implementarii programelor PSAL I si II, fostul ministru al Transporturilor Traian Basescu a cauzat prejudicii majore industriei miniere romanesti.

"Este in buna parte responsabil de deciziile privind abandonarea prelucrarii minereului de cupru la Zlatna si Baia Mare, respectiv producerea cuprului pur, in concentratie de peste 99%. In urma acestei decizii catastrofale, minereul de cupru a fost extras in stare bruta, cu subventie de patru dolari la un dolar valoare minereu furnizat unor SRL-uri pentru a-l exporta. Prejudiciile cauzate, in acest fel, sunt la dimensiuni de subminare economica a statului, in intelegere cu centre de decizie externe, ceea ce intruneste continutul material si intentional al infractiunii de tradare, pentru care cetateanul Traian Basescu va fi, cat de curand, chemat sa raspunda", sustine Stan.

Stan il mai acuza pe presedinte ca a fost unul din promotorii politicii prin care amantele unor functionari ai statului au fost rasplatite cu functii bine platite in sectorul public.

Citeste mai mult pe RTV.net

×