x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PDL Mircia Giurgiu: Boc să dispună revenirea salariilor bugetarilor

Deputatul PDL Mircia Giurgiu: Boc să dispună revenirea salariilor bugetarilor

17 Feb 2011   •   14:46

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a cerut premierului Emil Boc să dispună să se revină la salariile bugetarilor din vara anului 2010 şi la nivelul pensiilor de la sfârşitul anului trecut, şi să ia măsuri de relansare economică, pentru a reda încrederea populaţiei în Guvern.

Giurgiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că membrii PDL ar trebui să fie solidari acum cu premierul Boc, aşa cum au fost şi în momentul în care s-au luat măsurile de austeritate, astfel încât acesta să nu fie înlăturat din fruntea Guvernului.

"Pentru a restabili încrederea populaţiei în Guvern, premierul Emil Boc ar trebui să vină cât mai repede cu plata salariilor bugetarilor la nivelul din vara lui 2010 şi să anuleze prevederea conform căreia se reţin la pensionarii cu pensii de peste 740 de lei cei 5,5 la sută drept contribuţie la asigurări sociale de sănătate. Emil Boc ar trebui să ia şi măsuri de relansare economică. De asemenea, premierul Boc ar trebui să fie susţinut de toţi membrii PDL, pentru că, dacă am fost solidari cu el când s-au luat măsurile de austeritate, trebuie să fim solidari şi acum. Este uşor să profiţi de cineva şi apoi să îl înlături", a spus Giurgiu.

Potrivit acestuia, ar fi păcat ca Emil Boc "să fie sacrificat şi înlăturat după ce a condus Guvernul într-o perioadă dificilă şi a pus bazele creşterii economice". "Nu sunt de acord cu înlăturarea premierului, îl susţin. A condus Guvernul într-o perioadă dificilă şi nu este corect ca acum să fie înlăturat", a afirmat deputatul PDL.

Mircia Giurgiu i-a recomandat lui Emil Boc să ia măsuri pentru sprijinirea agriculturii, de dezvoltare a investiţiilor în infrastructură, de acordare a facilităţilor pentru firme.

×