Momentul de vârf al scandalului Ridzi a dus şi la o ruptură în PD-L privind susţinerea acesteia cu orice preţ la conducerea MTS. Unul dintre cei mai vocali lideri ai PD-L care au susţinut ca partidul să se lepede de Ridzi a fost vicepreşedintele Cezar Preda.
Vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda dezvăluia la 3 iulie, că de la începutul conflictului Ridzi, a primit zilnic directive despre ce trebuie să spună de aceasta.
"Vă spun cu toată responsabilitatea că de vreo 10 zile în fiecare dimineaţă nu fac altceva decât să mă uit pe mailul meu şi al partidului să văd ce trebuie să spun despre Ministerul Tineretului şi de ce a făcut ministrul. Mi se pare că avem şi alte lucruri de făcut, de discutat cu primarii şi membrii noştri, de discutat despre campania pentru preşedinte şi de investiţii. Mă oboseşte această solidaritate ţigănească împrumutată de la PSD - vezi cazul Bivolaru - când nu contează dacă omul este sau nu vinovat, ci trebuie doar să fim solidari. Cred că trebuie să terminăm acest lucru cât mai repede. Cred că nu e important pentru PD-L şi liderii PD-L să dăm răspunsuri şi să ne ocupăm de cazul ministrului Tineretului. Am obosit cu chestiunea asta", spunea vicepreşedintele PD-L. Totodată, el lăsa să se înţeleagă că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul Tineretului şi situaţia Monicăi Iacob Ridzi nu sunt de bun augur pentru PD-L. "Asta nu are cum să aducă puncte. De 10 zile nonstop explic ce se întâmplă la acest minister, avem alte chestiuni de adus în atenţia opiniei publice", afirma Preda. În tot acest timp, preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, se agăţa de instituţiile statului ca principali factori în luarea unei decizii privind demiterea Monicăi Iacob Ridzi, evitând să se pronunţe dacă aceasta are sau nu vreo vină. "Punctul meu de vedere este acelaşi pe care l-am spus dintotdeauna: fie în cazul Nemirschi, fie în cazul Ridzi, dacă o autoritate a statului prevăzută de Constituţie solicită începerea urmăririi penale, în acea zi acea persoană va fi demisă. Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor, Senatul şi preşedintele României au dreptul să solicite începerea urmăririi penale. Dacă un asemenea lucru va exista, în acel moment acel ministru va fi demis", declara Boc la 9 iulie.
LAUDE DE LA VIDEANU
Pe aceeaşi linie a mers ieri şi ministrul Adriean Videanu care se întreba retoric "cine plăteşte dacă se dovedeşte că nu a fost fraudă". El a comentat că decizia de a demisiona, luată de Monica Ridzi, este un gest de care puţini politicieni sunt capabili. Videanu a adăugat că mass-media şi partidele politice doresc aflarea adevărului, iar prin gestul lui Ridzi adevărul va ieşi mai repede la iveală, dar acest lucru trebuie făcut de un judecător, nu de presă sau de o comisie parlamentară. "Nu trebuie puse diagnosticuri de mass-media sau de o comisie parlamentară în locul unui judecător. Este bine că presa s-a sesizat, dar acest fenomen a escaladat. Nu se poate face justiţie pe sticlă", a mai spus Videanu.
Citește pe Antena3.ro