x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dâncu: România este sabotată de către prostia românească, noi pur şi simplu nu am înţeles nevoia de a lucra împreună

Dâncu: România este sabotată de către prostia românească, noi pur şi simplu nu am înţeles nevoia de a lucra împreună

03 Mar 2016   •   16:30
Dâncu: România este sabotată de către prostia românească, noi pur şi simplu nu am înţeles nevoia de a lucra împreună
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu, susţine că, de foarte multe ori, competiţia politică a sabotat România, inclusiv în domeniul absorbţiei fondurilor europene, acesta fiind unul din motivele pentru care au existat probleme în accesarea banilor europeni.

”E adevărat că noi am avut, o bună perioadă, datorită unor blocaje politice, mai ales a unei neglijenţe, în primul rând, am avut o pierdere de ritm în absorbţia fondurilor europene. (...) De foarte multe ori, România este sabotată de către prostia românească, pentru că noi pur şi simplu nu am înţeles nevoia de a lucra împreună, de a lucra indiferent de forţa politică, indiferent de momentul politic, de a găsi resurse pentru a lucra în interesul României. Eu cred că competiţia politică, de foarte multe ori, a sabotat România. (...) De foarte multe ori s-a întins această competiţie şi în domeniul absorbţiei fondurilor europene”, a declarat, joi, vicepremierul Vasile Dâncu.

El a explicat că au existat perioade întregi în care ”pur şi simplu politica a uitat de menirea ei, aceea de a participa la o mai bună dezvoltare a ţării şi la a creşte nivelul de trai al populaţiei”.

”Cred că ne-am sabotat singuri în foarte multe faze ale vieţii noastre sociale şi politicie şi aceasta a dus la o anumită pierdere”, a arătat Dâncu. (...) Şi anul trecut în programele de infrastructură am reuşit să pierdem foarte mulţi bani, vreo două miliarde şi ceva nu au fost absorbiţi în condiţiile în care noi avem nevoie de infrastructură”, a mai spus Dâncu.

Comisarul european Corina Creţu şi vicepremierul Vasile Dâncu au semnat, joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale, un protocol privind lansarea proiectului ”Regiuni mai puţin dezvoltate”.

×
Subiecte în articol: vasile dăncu