x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Directorul general de la Turceni, trimis în judecată pentru abuz

Directorul general de la Turceni, trimis în judecată pentru abuz

de Gabriela Mladin    |    19 Apr 2012   •   15:57
Directorul general de la Turceni, trimis în judecată pentru abuz

Actualul director general al Complexului Energetic Turceni, Marian Motocu, a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Un alt democrat-liberal, fost presedinte al organizatiei de tineret a PD-L Gorj, Dan Gavrilescu, in calitate de fost director comercial al Complexului Energetic Turceni a fost deferit justitiei sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice. Un alt angajat al companiei energetice si un om de afaceri sunt, in opinia procurorilor, vinovati de prejudicierea institutiei prin trucarea unei licitatii.

Conform procurorilor, in cursul anului 2006, Dan Gavrilescu, in calitate de director al Directiei Comerciale din cadrul SC Complexul Energetic Turceni SA, Marian Motocu, in calitate de director al Directiei Energie, si Paul Preda, Sef Birou Plan - Devize la Directia Tehnica, cu stiinta, si-au indeplinit in mod defectuos sarcinile de serviciu, prin contractarea, in numele societatii, cu un furnizor a unei achizitii de amoniac solutie 25%, prin incalcarea prevederilor legale. Si administratorul Constantin Girlea a fost trimis in judecata pentru complicitate la intractiunea de abuz. Mai exact, toti sunt acuzati ca au masluit o licitatie pentru cumpararea unei solutii necesara pentru functionarea utilajelor. Prejudiciul creat patrimoniului unitatii a fost in cuantum de 80.728 lei. Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu-Jiu.

Sustinuti de PDL!

Dan Gavrilescu a mai fost trimis in judecata in urma cu cativa ani pentru trucarea licitatiei de transport carbune la Complexul Energetic Turceni. Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Sibiu, unde termenele de judecata se dau de la Paste la Craciun. De mai bine de trei ani, dosarul nu a reusit sa treaca de prima instanta de judecata.

Gavrielescu a fost presedinte al organizatiei de tineret a PD-L Gorj si director comercial al Complexului Energetic Turceni. A fost secretar general al organizatiei central de tineret a PD-L, fiind un bun prieten al Elenei Basescu.

Marian Motocu ocupa de cateva luni functia de director general al Complexului Energetic Turceni, dupa ce ani de zile, a ocupat-o pe cea de director de energie la Turceni.

×