x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA a descins la biroul lui Nicușor Dan. Sunt percheziţii într-un dosar care vizează angajări fictive

DNA a descins la biroul lui Nicușor Dan. Sunt percheziţii într-un dosar care vizează angajări fictive

20 Ian 2022   •   09:49
DNA a descins la biroul lui Nicușor Dan. Sunt percheziţii într-un dosar care vizează angajări fictive
Sursa foto: Lucian Alecu

Nicușor Dan se confruntă cu noi probleme. Procurorii DNA au descins în biroul primarului Capitalei, chiar în timp ce acesta se afla la conferința de presă pe tema grevei din transportul în comun. Conform unor surse se fac percheziţii într-un dosar care vizează angajări fictive. 

Potrivit surselor Antena 3, ar fi fost ridicate mai multe documente chiar din cabinetul lui Nicușor Dan.  Sunt suspiciuni de angajări fictive ale unor persoane care ar lua salarii de zeci de mii de lei, dar care nu ar veni la serviciu. 

„Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente”, a declarat Nicușor Dan despre prechezițiile de la Primăria Capitalei.

DNA: Se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. 

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.", a transmis DNA printr-un comunicat de presă. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan DNA perchezitii