Ecourile privind şedinţa Parlamentului, în care moţiunea de cenzură a trecut ducând la debarcarea Guvernului Boc 2, sunt departe de a se stinge. Dosarele lui Ion Dumitru de la Romsilva au fost albite chiar înainte ca acesta să lipsească de la moţiune. Fiul deputatului PSD, fost şef la Tineretul social-democrat, a trecut deja la PD-L, făcând pârtie pentru tată. PSD a pierdut 7 voturi de la 7 "trădători".
Şase deputaţi şi un senator de la PSD au lipsit de la şedinţa de marţi a Parlamentului în care s-a votat moţiunea de cenzură: Ion Dumitru (fostul şef al Romsilva), Gheorghe Ana, Marin Bobeş (fost lider al PD Olt), Mădălin Voicu, Gabriel Nicolescu Tiţă, Gheorghe Zoicaş, şi senatorul Avra Crăciun (care plecase în ziua moţiunii într-un sejur în Spania). După dezvăluirile făcute de unii dintre liberali, care au mărturist că au fost momiţi cu bani de PD-L pentru a trăda la votul anti-Boc, suspiciunile planează şi asura pesediştilor chiulangii, motiv pentru care Mircea Geoană a luat decizia ca aceştia să fie excluşi din partid. Gheorghe Zoicaş a fost deja dat afară din PSD, iar Gabriel Nicolescu Tiţă a fost şi el exclus din PSD Braşov chiar ieri. Preşedintele Organizaţiei PSD Braşov, Constantin Niţă, a declarat pentru Jurnalul Naţional, referindu-se la trădarea colegului de filială, că "banul e ochiul dracului". "Am vrut să fac din el om politic, dar banul e ochiul dracului. Astăzi avem şedinţă de Birou Permanent şi eu voi propune excluderea lui din partid", a spus Niţă. Întrebat dacă deputatul se va duce la PD-L, liderul PSD Braşov a răspuns: "Poate să se ducă şi la Tutankhamon!".
COINCIDENŢE CARE DUC CĂTRE PD-L
Cea mai interesantă situaţie se înregistrează însă în circumscripţia Dâmboviţa, unde şefii organizaţiei locale a PD-L se mândresc că au reuşit "să agaţe" doi deputaţi PSD din patru câţi au social-democraţii în judeţ. În ziua votului, Gheorghe Ana şi Ion Dumitru au lipsit de la Parlament, deşi ordinele de la partid erau clare în privinţa prezenţei la vot. Deputatul Gheorghe Ana şi-a făcut exact în ziua respectivă drum la o clinică din Bordeaux, unde să se opereze, pentru că avea o mai veche afecţiune a intestinelor. Pedeliştii din judeţ spun că boala social-democratului nu era "o urgenţă", dar a fost un pretext foarte bun pentru a-şi face drum în altă parte decât la Parlament. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan, a declarat însă pentru Jurnalul Naţional că nu va propune excluderea din partid a deputatului, deoarece este vorba despre o problemă medicală. Nici pe Ion Dumitru nu vrea să îl dea afară din PSD, deşi acesta l-a anunţat că nu mai vine la şedinţă, chiar înainte de vot, punându-l într-o lumină proastă în ochii liderului deputaţilor, Viorel Hrebenciuc. Deputatul Ion Dumitru, fost şef al Romsilva, este unul dintre cei mai acuzaţi şi mai blamaţi "corupţi" în discursurile democrat-liberalilor, însă, chiar înainte de votul asupra moţiunii de cenzură, ca o coincidenţă, acestuia au început să-i meargă bine treburile în Justiţie. Chiar la 30 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv pe Ion Dumitru în dosarul "Romsilva 1". Tot ca o coincidenţă, deputatul PSD a fost chemat la audieri la ICCJ, în dosarul "Romsilva 2", taman în ziua în care se vota moţiunea de cenzură în Parlament. A treia coincidenţă este faptul că fiul deputatului Ion Dumitru, Dragoş Dumitru, până acum câteva săptămâni preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Târgovişte, şi-a dat demisia din partid şi a trecut la PD-L, unde a primit o funcţie. Surse din PD-L susţin că şi Dumitru senior va lua calea democrat-liberalismului, după ce îşi va rezolva şi al doilea dosar rămas pe rol.
Contactat de Jurnalul Naţional, Ion Dumitru a declarat că "cei de la PD-L sunt băieţi isteţi şi de bun-simţ" şi nu l-au contactat pentru a-i cere să îşi trădeze partidul la vot. "În ziua respectivă eu am fost audiat la Înalta Curte în lotul Romsilva 2. L-am sunat pe preşedintele organizaţiei, Ion Stan, şi l-am întrebat ce fac, şi el a zis că o să-i comunice lui Viorel Hrebenciuc", a explicat fostul şef al Romsilva, care a ţinut să precizeze că este foarte optimist în privinţa celui de-al doilea dosar în care este inculpat, fiind "de mai mică anvergură" decât primul, în care a fost achitat. Întrebat dacă are în intenţie să plece la PD-L, deputatul a spus că "în momentul în care va simţi că încurcă PSD va pleca acasă", însă nu recunoaşte că fiul său a devenit membru al PD-L. "Dragoş s-a dus la domnul Ion Stan şi i-a spus că firma pe care o are îi ocupă foarte mult timp şi nu se mai poate ocupa de campanie, atâta tot, nu este la PD-L", a susţinut Dumitru. Totuşi, chiar ieri, fiul său a participat împreună cu parlamentarii democrat-liberali şi cu primarii PD-L, la o acţiune de partid în Dâmboviţa.
DOSAR ALBIT
Instanţa supremă a decis, la 19 februarie, achitarea învinuiţilor din dosarul Romsilva, printre care şi deputatul PSD, Ion Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ) au mai decis să respingă acţiunea civilă intentată de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva Bucureşti. De asemenea, măsurile asiguratorii asupra bunurilor imobile şi mobile, dispuse de procurori, au fost ridicate prin decizia ÎCCJ. Deputatul PSD, Ion Dumitru, a fost judecat, din 2006, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro adus Regiei Romsilva. El a fost trimis în instanţă, în martie 2006.
Citește pe Antena3.ro