x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drăghici (PSD): Afirmaţia lui Băsescu despre o posibilă plecare a uzinei Dacia din România, semn al inconştienţei

Drăghici (PSD): Afirmaţia lui Băsescu despre o posibilă plecare a uzinei Dacia din România, semn al inconştienţei

de Agerpres    |    11 Feb 2014   •   19:02
Drăghici (PSD): Afirmaţia lui Băsescu despre o posibilă plecare a uzinei Dacia din România, semn al inconştienţei
Sursa foto: Intact Images

Afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu despre o posibilă plecare a uzinei Dacia din România este un semn al "inconştienţei acestuia", consideră deputatul PSD Mircea Drăghici, consilier onorific al premierului Victor Ponta pe probleme ce ţin de industria auto.

"Chiar astăzi am avut o întâlnire cu o parte din forul de conducere al companiei Dacia, în cadrul căreia nu au fost împărtăşite afirmaţiile lui Traian Băsescu şi am primit aprecierea pentru eforturile guvernului de a sprijini producţia de la fabrica de la Mioveni. Datele economice din 2013 au arătat că eforturile Dacia-Renault şi ale guvernului Ponta s-au concretizat în cea mai importantă producţie de automobile, graţie căreia Dacia a devenit unul dintre pilonii centrali ai concernului Renault", susţine Mircea Drăghici într-un comunicat de presă.

Potrivit deputatului PSD, afirmaţiile preşedintelui nu numai că îngrijorează angajaţii companiei de la Mioveni, dar pot avea şi efecte negative legate de activitatea economică a uzinei.

"Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, Traian Băsescu încearcă să crească în sondaje, cu disperare, partidul pe care l-a creat la Cotroceni, cu foşti consilieri prezidenţiali plătiţi din bani publici. În disperarea sa, Traian Băsescu a mai lansat o bombă mediatică, aceea că Dacia ar putea pleca din România. Aşa cum a precizat şi prim-ministrul Victor Ponta, preşedintele Renault a dat asigurări guvernului României că vor continua investiţiile în România şi cu precădere la Mioveni", arată deputatul social-democrat.

Mircea Drăghici asigură conducerea Dacia-Renault Mioveni de faptul că Guvernul Ponta "a făcut şi va face tot ceea ce este legal şi financiar posibil pentru a sprijini activitatea celui mai important investitor şi exportator al României".

El mai menţionează că autostrada Piteşti-Sibiu a rămas o prioritate a Guvernului, ca parte a Coridorului IV paneuropean şi că nu crede că preşedintele Traian Băsescu, PDL sau Mişcarea Populară "au dreptul să vorbească despre autostrada Piteşti- Sibiu, pentru care nu au făcut nimic până acum".

"Autostrada Piteşti-Sibiu va fi făcută. (...) Cum a anunţat şi premierul Victor Ponta, anul acesta va fi scos la licitaţie tronsonul Piteşti-Râmnicu Vâlcea. În acelaşi timp, ministrul Dan Şova a decis reluarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Râmnicu Vâlcea-Sibiu pentru că în studiul realizat de PDL, costurile construcţiei erau nesustenabile. Intenţiile Guvernului sunt de a găsi soluţii pentru finalizarea ei cât mai rapidă, acesta fiind motivul pentru care ministrul Marilor Proiecte doreşte să stabilească costurile reale ale investiţiei. Este o diferenţă de două milioane de euro în plus în proiectul elaborat de guvernarea PDL faţă de proiectul elaborat în timpul guvernării Tăriceanu", susţine Drăghici.

×