x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: ANAF şi Casa de pensii trebuie să se modernizeze

Dragnea: ANAF şi Casa de pensii trebuie să se modernizeze

10 Aug 2018   •   07:03
Dragnea: ANAF şi Casa de pensii trebuie să se modernizeze

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine că ANAF şi Casa de pensii trebuie să se modernizeze. 

 

"Logistica, infrastructura şi softurile trebuie cumpărate. Ele oricum trebuiau cumpărate. Şi ANAF şi Casa de pensii trebuie să se modernizeze pentru că sunt ani de zile în care, din păcate, nu s-a făcut lucrul ăsta. Separat de asta, cu legea pensiilor sau fără legea pensiilor, noi trebuie să informatizăm administraţia publică. Trebuie să facem ca omul să nu mai fie nevoit să meargă la ghişee. E un proiect greu, ambiţios, dar îl vom duce şi pe ăsta la capăt", a afirmat Dragnea la un post de televiziune. 

Potrivit lui Dragnea, efortul bugetar pentru susţinerea pensiilor în acord cu noul proiect de lege poate fi susţinut. 

"În ceea ce priveşte impactul, în 2016 pentru pensii s-au alocat 51,6 miliarde lei. În 2019, pentru a susţine creşterea punctului de pensie, se vor aloca 75,5 miliarde lei. (...) În 2020 - 92,2 miliarde de lei, iar în 2021, cu intrarea în vigoare a noii legi - 125,2 miliarde lei. Acestea sunt fondurile care trebuie alocate în bugetul de pensii pentru a se plăti pensiile în 2019, 2020. (...) Nu putem să ieşim cu o lege a pensiilor fără să calculăm impactul şi fără să vedem dacă acest efort bugetar poate să fie susţinut. Poate să fie susţinut fără probleme", a adăugat Dragnea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: lider psd liviu dragnea anaf casa de pensii