x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Aş vrea ca nimeni să nu mai plângă pe umărul Televiziunii şi Radioului publice, pot ieşi din politizare

Dragnea: Aş vrea ca nimeni să nu mai plângă pe umărul Televiziunii şi Radioului publice, pot ieşi din politizare

28 Dec 2016   •   14:53
Dragnea: Aş vrea ca nimeni să nu mai plângă pe umărul Televiziunii şi Radioului publice, pot ieşi din politizare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, după respingerea cererii de reexaminare a legii pentru eliminarea a 102 taxe, că nimeni nu ar trebui să mai "plângă pe umărul" Televiziunii şi Radioului publice, susţinând că abia acum acestea vor ieşi din politizare. 

"Legea a fost contestată la CCR, Curtea a respins contestaţia şi a declarat-o constituţională. A fost retrimisă la Parlament doar-doar renunţăm la această lege pentru ca românii în continuare să stea ca în perioada comunistă la cozi. Aş vrea să nu mai plângă nimeni pe umărul TVR-ului şi Radioului public, abia de aici înainte aceste instituţii pot ieşi din politizare şi dependenţa faţă de politic, în condiţiile în care în fiecare an prin lege câştigau o sumă foarte clară. Nu au de ce să se mai căciulească nici la prim-ministru, nici la Parlament, nici la ministrul de Finanţe, nici la alt lider politic de influenţă în momentul respectiv", a afirmat Dragnea. 

El a subliniat că "procesul de restructurare necesar în TVR trebuie să înceapă nu sub presiune şi nu dând oamenii afară". 

Dragnea a susţinut şi că nu există niciun motiv pentru ca legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale să nu fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. 

"Nu mai văd nicio scuză posibilă care ar putea fi inventată ca această lege să nu fie promulgată de preşedinte", a conchis liderul PSD. AGERPRES

×