Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat convingerea că la finalul acestui mandat cel puţin două autostrăzi vor traversa România: Coridorul IV şi Autostrada Transilvania.
"Am participat la mai multe discuţii şi eu, şi domnul Tăriceanu cu membri ai Guvernului în ultima perioadă şi convingerea mea este că, în acest mandat, cel puţin două autostrăzi vor traversa România: Coridorul IV şi Autostrada Transilvania. Coridorul IV însemnând Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Nădlac, iar Autostrada Transilvania este fosta Autostradă Bechtel. (...) Am încredere în conducerea Ministerului Transporturilor, în cei de la Compania de Drumuri şi în prim-ministru că aceste lucruri vor fi duse la capăt", a spus Dragnea la B1Tv.
Întrebat dacă îşi asumă un pariu în acest sens, liderul PSD a replicat: "Eu nu fac pariu pe mâna altuia".
Pe de altă parte, Dragnea şi-a exprimat speranţa că în scurt timp Guvernul va prezenta proiectul de lege privind achiziţiile strategice, preluând modelul altor ţări.
"Discutăm de un cadru legislativ care să permită ca investiţiile mari - pe care le definim printr-o lege, în mod nominal, într-o dezbatere publică - să poată să aibă proceduri de achiziţie simplificate, în aşa fel încât să nu mai stăm, ca stat, indiferent cine guvernează, trei-patru-cinci ani până când începe o lucrare, până când se termină toate contestaţiile, toate divergenţele pe marginea unei investiţii", a mai spus el.
În ce priveşte studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu, el a precizat că se caută soluţii pentru ca acesta să fie finalizat de către compania care l-a început.
"Am înţeles că Ministerul Transporturilor în zilele acestea era pregătit să găsească o soluţie în aşa fel încât realizarea studiului de fezabilitate să meargă în continuare, pentru că - dacă nu greşesc eu - cred că mâine ar fi fost ultimul termen în care se încheia contractul, tot din cauza unor abordări greşite - sau, mă rog, incorecte - din mandatul trecut. (...) Eu nu cred că e vorba să primească bani în plus. Este vorba să găsească o soluţie prin care să se lungească termenul, eventual, în aşa fel încât să se finalizeze studiul de fezabilitate cu compania cu care s-a început. Fiindcă altfel ar avea variantă, după părerea mea, să reia procedura de achiziţie şi înseamnă că ducem cu încă doi-trei ani execuţia acestui document. Dar este decizia pe care vor trebui să o ia ei", a arătat el. www.agerpres.ro