x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: E posibil ca UDMR să susţină descentralizarea în Parlament

Dragnea: E posibil ca UDMR să susţină descentralizarea în Parlament

22 Oct 2013   •   16:17
Dragnea: E posibil ca UDMR să susţină descentralizarea în Parlament

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, marţi, parlamentarilor UDMR că este posibil ca Uniunea să susţină proiectul de descentralizare propus de USL, vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely replicându-i că susţinerea va exista în funcţie de discuţiile care vor urma.

Dragnea a venit, marţi, la Parlament, pentru a se întâlni cu grupurile parlamentare al UDMR, cărora le prezintă, la ora transmiterii acestei ştiri, sinteza proiectului de descentralizare.

"Proiectul e aproape finalizat. Descentralizarea e poate cea mai importantă parte a proiectului de reformă administrativă. Ştiu că UDMR a susţinut permanent şi de foarte mult timp procesul de descentralizare, cum şi eu permanent l-am susţinut. Să sperăm că în final vom avea un punct de vedere comun şi e posibil ca în Parlament să şi susţineţi acest proiect de descentralizare", a spus Dragnea în debutul întrevederii cu aleşii UDMR, la care presa a avut acces.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a precizat, la rândul său, că descentralizarea este, probabil, cel mai important proiect de lege discutat în acest an şi că Uniunea a afirmat încă din 1990 că descentralizarea, respectiv autonomia locală, reprezintă o componentă foarte importantă a apropierii deciziei de cetăţean.

"Vom sprijini acest proiect de descentralizare în funcţie de discuţiile de azi şi din zilele următoare, pentru că avem unele propuneri pertinente şi e foarte important pentru noi să aibă autorităţile locale finanţarea necesară", a spus Borbely.

Laszlo Borbely a precizat că în iunie şi UDMR depus la Parlament un proiect privind desecentralizarea.

"Am avut, vom mai avea discuţii. Vă mulţumiim pentru deschidere şi pentru acest dialog. Azi vom discuta propunerile colegilor. Interesul e ca să fie un proces win-win, de căştigător-căştigător, în ceea ce priveşte descentralizarea", a spus Borbely.

×