x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea le propune vasluienilor un violator

Dragnea le propune vasluienilor un violator

de Georgiana Ionita    |    30 Noi 2016   •   12:35
Dragnea le propune vasluienilor un violator
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

De candidaţi penali sunt pline listele partidelor, însă PSD-ul lui Liviu Dragnea a dus sfidarea la un alt nivel. Condamnat în tinereţe pentru viol, deputatul PSD Dan Bordeianu candidează pentru un nou mandat în Parlament. În 1985, Bordeianu a stat cinci ani la școala de corecție, după ce a sechestrat și violat o tânără, alături de încă doi prieteni.

Fost președinte al Tineretului Național Liberal, Dan Bordeianu, deputat ales pe listele USL și actual membru PSD, candidează pentru un post în Camera Depuțatilor, fiind al şaptelea pe listele PSD în județul Vaslui. Deputatul este urmărit însă de un trecut întunecat. În 1985, pe vremea când avea aproape 18 ani, Bordeianu, împreună cu doi prieteni, a pândit o fată să iasă de la serviciu, au acostat-o și au dus-o cu forța în casa actualului deputat, acolo unde au bătut-o și au violat-o ore în șir. “A doua zi dimineaţa, profitând de împrejurarea că cei trei inculpaţi doreau să stea la masă, victima s-a oferit să le pregătească micul dejun şi trecând în bucătărie a deschis uşa care fusese asigurată cu un zăvor şi a fugit acasă. De menţionat este faptul că inculpaţii au ascuns hainele tocmai pentru a nu putea fugi victima, însă aceasta a plecat îmbrăcată sumar”, se arată în dosarul de anchetă din arhiva Judecătoriei Vaslui.

 

Închis la Târgu Ocna

Dan Bordeianu a recunoscut fapta la vremea respectivă, însă le-a declarat judecătorilor că victima îi era prietenă și ar fi fost de acord să întrețină raporturi sexuale cu toţi inculpaţii. Fapta l-a costat pe deputat cinci ani cu executare în centrul de reeducare de la Târgu Ocna. Ca semn de căință, în 2014, deputatul a susținut proiectul de lege prin care violatorii ar fi fost pedepsiți cu castrarea chimică. Anul trecut, Bordeianu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, după ce firma pe care o deținea s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în localitatea văsluiană Deleni, însă nu a onorat contractul, fapt care a dus la un prejudiciu de patru milioane de lei.

×