x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Dragnea după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

Reacția lui Dragnea după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

17 Sep 2015   •   22:56
Reacția lui Dragnea după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD vrea să rămână la guvernare, precizând totodată că nu a vorbit cu Victor Ponta.

"Nu e o surpriză (n.r.- faptul că Ponta a fost trimis în judecată), e un dat. Poziţia PSD nu este foarte simplu de luat în situaţia asta şi nu o să o spun eu, acum, pentru că este o decizie cu consecinţe serioase atât asupra partidului cât şi asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD, în mod firesc, doreşte să rămână la guvernare, este dorinţa fiecărui partid, este raţiunea de a fi a oricărui partid. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă în sensul că nu avem nicio garanţie că preşedintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD", a spus Dragnea la B1 Tv.

El a adăugat că în zilele următoare se va discuta în partid, că va avea o discuţie cu Victor Ponta, pentru că, dincolo de orice, este foarte importantă decizia acestuia.

"Eu nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta, nu l-am sunat, dacă m-ar fi sunat, sigur că vorbeam şi ne întâlneam, dar cred că e important pentru el ca astăzi - şi cred că asta a făcut - să poată să îşi pună ordine în gânduri. Nu este o situaţie dorită, o situaţie fericită situaţia în are se găseşte şi mi s-a părut firesc să îl las să îşi pună ordine în gânduri. În funcţie de decizia lui vom discuta şi în partid şi în coaliţie deoarece consecinţele unui gest sau altul sunt foarte mari. Eu sprijin interesul partidului şi acesta este să rămână la guvernare, am avut discuţii cu mulţi colegi din partid astăzi, opinia generală este că nu vrem să riscăm să ieşim de la guvernare, vrem să rămânem la guvernare până în decembrie 2016", a precizat Dragnea.

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea liviu dragnea