x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea nu-şi mai taie indemnizaţia

Dragnea nu-şi mai taie indemnizaţia

de Andreea Dumitrache    |    07 Mar 2017   •   10:29
Dragnea nu-şi mai taie indemnizaţia
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Răsturnare de situație în ceea ce privește indemnizațiile primilor oameni în stat. Deși președintele PSD, Liviu Dragnea, a promis încă de la începutul anului că va tăia salariile majorate în perioada interimatului lui Gabriel Oprea la Palatul Victoria, acum s-a răzgândit. Dragnea ar fi fost convins de mai mulţi pesedişti care s-au plâns că nu s-ar mai ajunge cu banii dacă li s-ar tăia indemnizaţiile.

 

Surse din Kiseleff susțin că mai mulți social-democrați care fac parte din structura de conducere a Camerei Deputaților l-au rugat pe Liviu Dragnea să nu-i lase fără bani și să amâne respingerea ordonanței date de Generalul Oprea în vara lui 2015. “Miniștrii, premierul, președintele Senatului și al Camerei Deputaților, vicepreședinții și toți membrii Birourilor Permanente, cu toții ar fi afectați de o asemenea tăiere. S-ar reveni la salariile inițiale, adică în jur de 7000 de lei. S-au plâns mai mulți la Liviu Dragnea că nu s-ar descurca cu atât de puțini bani” au declarat pentru Jurnalul Național surse din partid. Pentru moment, șeful PSD a acceptat și a decis să nu mai respingă ordonanța la sesiunea de vot final. Acum proiectul este ținut la sertar. Asta deși Liviu Dragnea era convins că e necesar să repingă măririle date în 2015 și să se revină la salariile inițiale. “Eu o să susţin ca acea ordonanţă să fie picată în Parlament. Mă afectează inclusiv pe mine. Eu acum ca preşedinte al Camerei Deputaţilor am un salariu… nici nu ştiu cât am, foarte mare, nu ştiu 100 şi ceva de milioane de lei. Habar nu am! Nu este corect şi asta nu este populism. Sunt oameni care au salarii foarte mici pentru care muncim să facem un sistem şi să creăm creştere economică ca să aibă acces la venituri mai mari”, declara Dragnea la începutul lunii ianuarie. Ordonanța, însă, n-a mai fost respinsă, iar nemulțumirile sunt din ce în ce mai mari în rândul deputaților simpli, care n-au primit nicio majorare ci au același salariu de 5000 de lei. “Nu știu de ce nu s-a respins în plen, eu mi-am făcut datoria, ordonanța a fost respinsă în comisia pentru muncă. De când cu ordonanța domnului Oprea, toți suntem nemulțumiți că unii sunt mai deputați decât alții” a declarat președintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon. Președintele României, premierul, miniștrii, președinții celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor permanente, șefii SPP, SIE, SRI, toți au primit salarii majorate începând din vara lui 2015. Indemnizațiile brute ale primilor oameni în stat ajung la 21540 de lei lunar. Dacă ordonanța ar fi respinsă, atunci salariile ar fi reduse la 9000 de lei, brut. Surse din PSD susţin că Dragnea a renunțat, pentru moment, la tăierea salariilor și pentru a face pace cu președintele Klaus Iohannis.

 

Preşedintele României – 21540 lei/lună

Preşedintele Senatului şi al Camerei Deputaţilor – 21540

Vicepreşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor – 19055

Secretarii şi Chestorii Senatului şi Camerei – 19055

Prim-ministru – 21540

Vicepremier – 20000

Ministru – 19055

Consilier prezidenţial – 19055

Secretarul general al Guvernului – 19055

Şef Cancelarie – 19055

Avocatul Poporului – 19055

Preşedintele Consiliului Legislativ – 19055

Preşedintele Curţii de Conturi – 19055

Directorii SRI, SIE, SPP, STS - 19055

 

 

Liviu Dragnea, preşedinte PSD, 11 ianuarie 2017: Sunt patru oameni în statul român acum care au acelaşi salariu – preşedintele României, preşedintele Senatului, al Camerei - adică eu - şi primul-ministru - 215 milioane de lei. Mie mi se pare exagerat, în condiţiile în care discutam de salariul minim de 1450 de lei.

 

 

Liviu Dragnea s-a declarat ruşinat de leafa pe care o încasează după cadoul făcut de Generalul Oprea politicienilor.

×