x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu sunt de acord cu iniţiativa de reintroducere a insultei şi calomniei în Codul Penal

Dragnea: Nu sunt de acord cu iniţiativa de reintroducere a insultei şi calomniei în Codul Penal

08 Sep 2015   •   16:25
Dragnea: Nu sunt de acord cu iniţiativa de reintroducere a insultei şi calomniei în Codul Penal
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că nu este de acord cu iniţiativa senatoarei PC Cristiana Anghel privind reintroducerea calomniei şi a insultei în Codul Penal.

"Ne-a prezentat-o ieri la grupurile reunite. Îi respect intenţia, i-am spus că nu susţin această iniţiativa pentru că eu cred că asta ar mai lipsi în România: să băgăm oameni la puşcărie că se înjură între ei. Aşa cred eu. Am înţeles: este o foarte mare supărare că oameni din presă critică, înjură, jignesc oameni politici. Nu sunt de acord cu această atitudine, cu familii jignite ... dar până la urmă poate reuşeşte societate în ansamblu, clasa politică şi presa să aibă o proprie resetare şi să avem o altă abordare. Dar ideea de a rezolva aceste lucruri băgând oameni în puşcărie că se înjură pe stradă sau la televizor mi se pare extrem de periculoasă şi eu personal nu o susţin. Şi cred că nici PSD nu o susţine. Cred că va ţine cont partidul de ceea ce spun eu", a precizat Dragnea la finalul şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare. 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea