x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Până la 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri privind problema forţei de muncă

Dragnea: Până la 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri privind problema forţei de muncă

16 Mai 2018   •   14:40
Dragnea: Până la 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri privind problema forţei de muncă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat miercuri că până la data de 15 iunie va fi lansat un pachet de măsuri, de acte normative care să ducă la rezolvarea problemei forţei de muncă în România. 

"Luni am avut o discuţie şi s-a luat o decizie importantă - ca până maxim data de 15 iunie să se realizeze un pachet de măsuri de acţiuni, de acte normative care să ducă la rezolvarea problemei forţei de muncă în România. Este o realitate, nu se discută public foarte mult, pentru că încă nu a devenit o problemă acută, dar va deveni o problemă acută. Ritmul de creştere economică face ca lipsa forţei de muncă să fie din ce în ce mai importantă, ca şi cauză pentru posibilă frânare a creşterii economice, programul mare de investiţii publice care va începe în acest an şi va avea un ritm serios, 2019 şi 2020 va genera iar probleme, pentru că nu va fi forţă de muncă suficientă. Şi atunci sunt mult mai multe idei şi mai multe propuneri care trebuie puse într-un pachet, într-un concept integrat pentru ca rezultatele să fie cele dorite şi să nu avem efecte perverse sau efecte care să afecteze forţa de muncă existentă", a declarat Dragnea la Parlament, la finalul lansării ediţiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807. 

El a menţionat că trebuie să se realizeze întâlniri cu mediul de afaceri mult mai dese, mult mai puţin formale, dar mult mai aplicate şi care să aibă rezultate concrete. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea