x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, pe urmele lui Antonescu

Dragnea, pe urmele lui Antonescu

de Marius Gîrlașiu    |    02 Iun 2016   •   19:40
Dragnea, pe urmele lui Antonescu

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că se va retrage din fruntea partidului în cazul în care social-democraţii nu vor câştiga alegerile locale de duminică. O promisiune asemănătoare a făcut şi fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, cu ocazia europarlamentarelor din mai 2014.

“Dacă pierdem şi ieşim pe locul doi, o să-mi dau demisia sigur, mă retrag. Dacă o să rămânem pe primul loc, o să decidem împreună. Dacă rezultatul va fi prost, atunci înseamnă că decizia mea a fost greşită şi o să plec. Rezultat prost înseamnă să fim pe locul doi la aceste alegeri”, a asigurat Liviu Dragnea.

Chiar şi aşa, liderul PSD susţine că “sunt şanse mici să pierdem alegerile”, însă Comitetul Executiv Naţional va lua o decizie în funcţie de rezultatul alegerilor de duminică. “Dacă vom câştiga aceste alegeri locale, ar fi destul de dificil să explici că pleci după o victorie. Dacă sunt viu şi liber, înseamnă că rămân preşedintele PSD", a mai explicat Dragnea. În urmă cu doi ani, la alegerile europarlamentare din mai 2014, liderul PNL de la acea vreme, Crin Antonescu, a făcut şi el o promisiune asemănătoare. “Dacă nu luăm 20% la europarlamentare, eu îmi dau demisia”, promitea Antonescu. Liberalii au înregistrat atunci un eşec usturător, obţinând doar 15% din voturile românilor, adică şase mandate în Parlamentul European, iar Antonescu s-a ţinut de promisiune însă a asigurat interimar conducerea partidului până la Congres.

“Mi-am anunţat demisia având în vedere că obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins”, a anunţat Antonescu, retras apoi definitiv din viaţa politică.

 

 

 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea crin antonescu