x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea şi Ponta sunt iar prieteni la cataramă

Dragnea şi Ponta sunt iar prieteni la cataramă

de Marius Gîrlașiu    |    19 Ian 2016   •   09:22
Dragnea şi Ponta sunt iar prieteni la cataramă
Sursa foto: Gong Bing

Liviu Dragnea şi Victor Ponta s-au împăcat, ieri, după o discuţie purtată între patru ochi la sediul PSD din Kiseleff. Liderul PSD l-a asigurat pe fostul premier că va fi inclus pe listele PSD la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, în timp ce Ponta i-a promis lui Dragnea că nu-şi va transforma fundaţia în partid politic.

Social-democraţii se temeau că fostul premier intenţionează să-şi înfiinţeze propriul partid şi să scindeze o facţiune din PSD după ce şi-a lansat fundaţia, însă grijile au luat sfârşit după întâlnirea de ieri. „Victor Ponta nu pleacă din PSD, nu îşi face alt partid, fundaţia pe care a înfiinţat-o este o acţiune a lui în care eu îl sprijin. E firesc să fac lucrul ăsta pentru că are foarte multă experienţă, are foarte multe cunoştinţe pe care e bine să le folosească”, a anunţat Liviu Dragnea după ce a discutat faţă în faţă cu Victor Ponta. Mai mult, liderul PSD a dat asigurări că fostul premier se va implica activ în viaţa partidului, chiar dacă acţiunile fundaţiei îl vor ţine mai mult în deplasările din străinătate. „Se va implica, va sprijini partidul în perioadele în care va fi în ţară, i-am spus că-l aştept la orice şedinţă a Biroului Permanent sau a Comitetului Executiv atunci când este în ţară”, a declarat Dragnea, care l-a înţepat subtil pe Mircea Geoană, cel care a lansat Partidul Social Românesc după ce a plecat din PSD. „Victor este aşteptat la BPN atunci când va putea să vină şi nu va proceda cum a procedat alt lider al acestui partid, să se supere pe partid. Nu poate, PSD i-a dat multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român şi nu are cum să uite asta. Nu va uita şi se va implica”, a fost mesajul care a anunţat pacea în PSD într-un an cu alegeri locale şi parlamentare.

Părăsise „regulile” prieteniei
Anul trecut, după ce Victor Ponta s-a retras de la şefia PSD din cauza problemelor cu justiţia, Liviu Dragnea l-a criticat direct într-o postare în care îl acuza că „a părăsit regulile prieteniei”. „Fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproşuri în public”, scria Liviu Dragnea pe facebook, în iulie 2015. De atunci relația lor s-a deteriorat constant.

 

×