x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: „Dreptate până la capăt”

PSD: „Dreptate până la capăt”

de Marius Gîrlașiu    |    07 Dec 2016   •   19:00
PSD: „Dreptate până la capăt”
Sursa foto: DIANA OROS

Fără o propunere oficială pentru fotoliul de premier, social-democraţii s-au lăudat toată campania cu programul de guvernare, document în care capitolul Justiţie a fost ignorat cu desăvârşire de către liderii PSD. Viziunea lui Liviu Dragnea cu privire la acest capitol a răzbătut însă după câteva ieşiri publice ale şefului PSD din ultima vreme.

Mult trâmbiţatul program de guvernare al PSD nu conţine niciun cuvânt despre măsurile pregătite de pesedişti în domeniul Justiţiei. Există în schimb promisiuni pentru Sănătate, Agricultură, mediul de afaceri sau relaxarea fiscală. Planurile referitoare la Justiţie au ieşit la iveală luna trecută, după o declaraţie controversată a şefului Liviu Dragnea. “Aş vrea să se apropie dreptatea de toţi. Dacă vom câştiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. Să plătească toţi pentru tot răul pe care l-au făcut. Toţi. Indiferent despre cine e vorba", a spus liderul PSD la televiziunea lui Ghiţă.

“Trebuie duse la capăt anchetele referitoare la case, de exemplu, că tot îi place (n.r. - lui Klaus Iohannis) să vorbească despre dreptate. Dreptatea să se apropie de toţi. Premierul Cioloş trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii şi cu ceilalţi oficiali şi funcţionari implicaţi în marea fraudă de la Cuminţenia Pământului. Toţi ăştia vor trebui să plătească şi vor plăti", a ameninţat Liviu Dragnea.

 

Vrea aerisire în instanţe

Cu patru zile înainte de alegeri, şeful PSD şi-a mai nuanţat declaraţiile. "Cine mai poate crede că în România cineva mai poate prelua controlul pe Justiţie? Aşa ceva nu se mai poate", a precizat Dragnea. Liderul PSD a explicat că ar trebui rezolvate problemele de infrastructură, cum ar fi sălile de judecată "înghesuite". "Săli mici, neluminate, neaerisite şi noi cerem mereu judecătorior în fiecare zi să nu fie nervoşi, să nu fie influenţaţi", a spus ieri preşedintele PSD.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Justiţia nu mai poate fi controlată politic niciodată. Faptul că cineva vorbeşte atât de mult despre justiţie, înseamnă că îi crede pe români proşti.

 

×