x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragoş Cristian Dinu, noul ministru al Fondurilor Europene! Iohannis a semnat numirea

Dragoş Cristian Dinu, noul ministru al Fondurilor Europene! Iohannis a semnat numirea

27 Oct 2016   •   12:40
Dragoş Cristian Dinu, noul ministru al Fondurilor Europene! Iohannis a semnat numirea
Sursa foto: b365.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcţia de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragoş Cristian Dinu, informează Administraţia Prezidenţială.


Totodată, şeful statului a semnat şi decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din această calitate.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Dragoş Cristian Dinu va avea loc joi, la ora 18,30, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene.

"Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Guvernul informează că din luna mai a acestui an Dinu a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar rolul său "a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014 - 2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014 - 2020".

Cristian Ghinea şi-a anunţat miercuri demisia din Guvern, ca urmare a înscrierii în USR. "Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Şi a fost o onoare! De azi începe altceva", a spus Cristian Ghinea.

Sursa: AGERPRES

×