x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eckstein: Kelemen nu este credibil. Eu sunt omul schimbării

Eckstein: Kelemen nu este credibil. Eu sunt omul schimbării

24 Feb 2011   •   12:24
Eckstein: Kelemen nu este credibil. Eu sunt omul schimbării
153493-.jpgCandidatul la preşedinţia UDMR Eckstein Kovacs Peter susţine că principalul său contracandidat, Kelemen Hunor, nu este "credibil" când vorbeşte despre o posibilă schimbare în cadrul Uniunii în urma Congresului şi spune că el este "perceput ca omul schimbării".

Eckstein a declarat, astăzi, la Cluj, că este optimist în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor, după ce a văzut că majoritatea membrilor Uniunii sunt "cei care vor schimbare în UDMR".

"S-a pus problema schimbării în UDMR. Simţind care e trendul, Kelemen Hunor, care declara iniţial că asigură continuitatea, a schimbat placa şi a afirmat că e omul schimbării. Kelemen nu e credibil când afirmă aşa ceva, pentru că a fost, în ultimii cinci-zece ani, membru în structurile decizionale, preşedinte executiv, ministru. Dacă nu a adus schimbarea până acum, nu cred că o va putea face de aici înainte. Am văzut că sunt majoritari cei care vor schimbare în UDMR, iar eu sunt perceput ca omul schimbării", a spus Eckstein, potrivit Mediafax.

El a criticat şi intenţia vicepreşedintelui executiv, Borbely Laszlo, de a deveni vicepreşedinte politic, funcţie propusă a fi înfiinţată după Congresul UDMR.

"Borbely e un organizator bun, un ministru serios, dar nu îl văd omul potrivit pentru a trage linia politică a UDMR, pentru că activitatea sa politică nu insuflă încredere. Prestaţiile politice ale lui Borbely nu sunt pe măsura capacităţilor sale organizatorice", a subliniat Eckstein Kovacs Peter.

Congresul UDMR se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

×