x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Dacă moţiunea de cenzură trece, guvernarea trebuie să i se ofere lui Ponta

Elena Udrea: Dacă moţiunea de cenzură trece, guvernarea trebuie să i se ofere lui Ponta

24 Apr 2012   •   09:29
Elena Udrea: Dacă moţiunea de cenzură trece, guvernarea trebuie să i se ofere lui Ponta

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca in situatia in care motiunea de cenzura va fi adoptata, atunci guvernarea ar trebui sa-i fie 'oferita' presedintelui PSD Victor Ponta.

'Eu cred ca ei insisi (liderii USL - n.r.) sunt surprinsi ca aceasta motiune s-ar putea sa treaca si ei sa fie obligati la guvernare. Pentru ca, in mod cert, eu cred ca daca aceasta motiune trece, atunci trebuie guvernarea sa i se ofere domnului Ponta. Daca o data a refuzat, acum nu o mai poate face. Iar astazi vedeam puncte de vedere diferite – domnul Antonescu il impinge pe domnul Ponta sa preia guvernarea, domnul Ponta se codeste', a sustinut ea, la Realitatea Tv.

Tot ieri, Elena Udrea a afirmat ca motiunea de cenzura nu va trece de Parlament si ca parlamentarii PDL care voteaza motiunea "trebuie sa-si asume si sa treaca la USL".

"Deci, cine voteaza motiunea trebuie sa-si asume si sa treaca la USL", a spus Udrea, care a explicat ca nu poti sa ramai in partid si in acelasi timp sa votezi motiunea impotriva Guvernului.

In opinia sa, motiunea de cenzura nu va gasi sustinerea necesara si a aratat ca are "dubii" ca initiatorii motiunii ar dori ca aceasta sa treaca.

"Pe de alta parte, am dubii ca ei insisi vor, pentru ca nu ii vad capabili sa preia guvernarea in acest moment, si nici nu cred ca isi doresc sa preia guvernarea, pentru ca neavand solutii nu intra in alegeri dupa cateva luni de guvernare, categoric prabusiti in scor", a mai spus Elena Udrea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica seara la Realitatea Tv, ca USL trebuie sa-si asume guvernarea daca motiunea de cenzura trece, deoarece numai Opozitia poate forma o majoritate.

×