x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea scapă de arestare. Cum şi-au ascuns deputaţii votul printre bile

Elena Udrea scapă de arestare. Cum şi-au ascuns deputaţii votul printre bile

de Marius Gîrlașiu    |    28 Oct 2015   •   22:41
Elena Udrea scapă de arestare. Cum şi-au ascuns deputaţii votul printre bile
Sursa foto: Adrian Manolache

Camera Deputaților a aprobat, ieri, cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ privind urmărirea penală a Elenei Udrea, în noul dosar în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

În schimb, votul privind cererile pentru reţinere şi arestare preventivă s-a soldat cu o confuzie jenantă. Voturile din urne au fost numărate şi renumărate timp de o oră deoarece unii parlamentari au pus toate bilele primite în aceeaşi urnă, fie intenţionat, fie involuntar.

Supărătoarea bâlbă din procesul de votare a fost provocată de faptul că s-a votat separat cererea pentru urmărirea penală, în timp ce voturile pentru reţinere şi cel pentru arestare s-au dat concomitent, fiecare deputat primind către patru bile pentru a fi introduse în patru urne.

La final, s-a anunţat că cererea de reţinere a fost aprobată cu 123 voturi pentru şi 119 împotrivă. În schimb, cererea de arestare a fost respinsă întrucât au fost 115 voturi, minimul fiind de 122 de voturi, iar 105 au fost contra.

În consecinţă, Parchetul poate începe urmărirea penală, o poate reţine pe Udrea timp de 24 de ore, dar procurorii nu pot cere instanţei să o aresteze preventiv pentru 30 de zile.

„Au dat-o ca arabii: să fie una pentru procurori, să fie una şi pentru Udrea. O a treia arestare a mea ar fi fost strigătoare la cer”, a comentat Elena Udrea rezultatul votului.

Deputatul Elena Udrea nu poate fi „găzduită” de pro-curori decât pe durata a maximum 24 de ore
 

×