x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea și-a depus candidatura ca independent și vrea să ”lupte curajos pentru drepturile omului”

Elena Udrea și-a depus candidatura ca independent și vrea să ”lupte curajos pentru drepturile omului”

27 Oct 2016   •   20:34
Elena Udrea și-a depus candidatura ca independent și vrea să ”lupte curajos pentru drepturile omului”

Deputatul Elena Udrea a declarat, joi, la Biroul Electoral Municipal (BEM), că a ales să-şi depună candidatura pentru un nou mandat întrucât este nevoie de "un politician curajos" care să ducă în Legislativ o "luptă" pentru "drepturile omului" şi "prezumţia de nevinovăţie". 

Udrea a precizat că a reuşit să strângă 19.000 de semnături pentru candidatura în Capitală la Camera Deputaţilor, dar a criticat legislaţia în domeniu, despre care spune că e "făcută împotriva candidaturilor independente şi a partidelor mici". 

"În această campanie electorală, cu siguranţă că m-aţi fi văzut, fie la Înalta Curte, fie la DNA, fie cu vreun discurs în Parlament. Şi aş fi fost, oricum, şi fără voia mea în această campanie electorală. Ca urmare, ştim foarte bine că sunt o ţintă, dar nu accept să fiu o victimă, am ales să intru în competiţia aceasta, iar propunerea pe care o fac bucureştenilor, pentru că eu candidez în Bucureşti, dar, în general, românilor este aceea de a permite unui politician, că acum avem la modă tehnocraţii, unui politician care a demonstrat, zic eu, cu bune şi cu rele, curaj, onestitate faţă de alegători şi faţă de cetăţeni să continue o luptă pe care cred că în acest moment, mai mult ca oricând, este nevoie ca cineva să o ducă", a susţinut Udrea după depunerea la BEM a dosarului său de candidat independent la alegerile parlamentare. 

Ea a adăugat că această "luptă" se centrează, în primul rând, pe "drepturile omului", dând ca exemplu "dreptul de a fi ales", şi pe "prezumţia la nevinovăţie". 

"Cred că oamenii, cetăţenii sunt cei care trebuie să aleagă, nu sistemul trebuie să decidă cine mai face politică în ţara aceasta şi cine conduce România. Cred că bucureştenii trebuie să aleagă dacă eu continui un mandat de parlamentar şi nu trebuie ca selecţia aceasta sau cariera mea politică pentru că aşa doreşte sistemul care controlează astăzi România", a spus Udrea. 

Ea a anunţat că, în zilele următoare, va veni cu "un set de propuneri, un program" pe care l-a descris ca fiind unul "mai atractiv, mai real, mai util decât colecţia de platitudini prezentată de domnul Cioloş, cele 100 de propuneri sau ce sunt ele". 

"Se referă la iniţiative legislative despre care consider că este nevoie în acest moment să fie promovate. Cum ar fi modificarea Legii finanţării partidelor politice, legea lobby-ului, pentru a transparentiza un demers comercial care, spre exemplu, în SUA este perfect legal, la noi este netransparent şi de aici speculaţia aceasta care se face că ar fi penal. (...) De asemenea, modificarea Constituţiei pentru a decide clar care sunt atribuţiile puterilor în stat, pentru că astăzi avem o suprapunere de atribuţii şi o exercitare în afara Constituţiei a unor atribuţii de putere a unor instituţii", a explicat Udrea. 

Deputatul şi-a exprimat speranţa că viitorul Legislativ va fi unul "puternic", care "va avea curaj să facă ceea ce este bine pentru ţară". 

"Şi nu se va lăsa aşa cum a fost acesta - şi uriaş, de 600 de parlamentari, şi slab, şi plin de vulnerabilităţi -, în aşa fel încât un Legislativ determinat, curajos să poată să facă ceea ce este nevoie pentru România", a mai spus Udrea. 

Potrivit acesteia, în urmă cu doi ani, în calitate de candidat la Preşedinţie, a obţinut aproape 60 de mii de voturi în Bucureşti şi consideră că "mai sunt bucureşteni care cred că este nevoie şi de politicieni curajoşi (...) care lasă lucruri concrete în urma lor, nu doar vorbe". 

Udrea a arătat că a ales o candidatură în Bucureşti pentru că locuieşte în acest oraş şi Capitala este cea mai mare circumscripţie. Întrebată despre faptul că în Bucureşti vor candida şi reprezentanţii PMP, inclusiv Traian Băsescu, foştii săi "prieteni şi aliaţi", ea a spus: "Şi acum suntem prieteni şi aliaţi". 

"Şi eu îmi doresc ca din Parlamentul României să pot să votez un Guvern din care să facă parte PMP, cu un prim-ministru Traian Băsescu. Nu suntem contracandidaţi, ne completăm. Sunt convinsă că pe lângă un electorat comun există suficient electorat separat în ceea ce mă priveşte pe mine şi Traian Băsescu. De aceea, şi eu, şi PMP îmi doresc să fim parte din următorul Parlament", a afirmat Udrea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Elena Udrea candidatura