x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc, despre cazul Ridzi: PDL nu este un partid de îngeri

Emil Boc, despre cazul Ridzi: PDL nu este un partid de îngeri

29 Dec 2010   •   09:29
Emil Boc, despre cazul Ridzi: PDL nu este un partid de îngeri

Rezultatul votului din Parlament în cazul Ridzi reprezintă un incident pentru care este greu de învinovăţit un singur partid, chiar dacă PDL nu este "un partid de îngeri", vina fiind împărţită de toate partidele care şi-au exprimat opţiunea prin vot secret, susţine liderul PDL, premierul Emil Boc.

El a afirmat, aseară, că în PDL va fi, anul viitor, o analiză foarte serioasă în ceea ce priveşte reforma în partid, inclusiv pe componenta cazului Ridzi.

"Punctul meu de vedere, al Biroului Permanent Naţional, al grupului parlamentar a fost foarte clar, de a permite justiţiei să îşi ducă anchetele până la capăt. În Parlament a fost un vot secret şi la fel de vinovaţi de rezultatul votului sunt şi cei de la PDL, precum şi de la PSD sau PNL sau UDMR, care au votat pentru a bloca o procedură judiciară. Din punctul nostru de vedere, în nicio situaţie PDL nu s-a opus justiţiei, în acele cazuri individuale, fiind vorba de un vot secret, este foarte greu să îi tragem la răspundere", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Premierul şi-a amintit că într-o situaţie anterioară, când a fost formulată prima solicitare în cazul Ridzi, Parlamentul, inclusiv PDL, a votat pentru ca justiţia să îşi poată urma cursul.

"De data aceasta, a fost acest incident şi este greu să dai vina pe un singur partid. Eu nu spun că PDL este un partid de îngeri şi că ei au votat toţi în bloc pentru continuarea cercetării şi alţii au fost împotrivă, eu spun că vina este împărţită între toate formaţiunile care au vot prin vot secret în Parlament", a conchis Boc, potrivit Mediafax.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în urmă cu o săptămână, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Anterior, premierul Emil Boc declara că le-a comunicat deputaţilor PDL că în cazul Monicăi Iacob Ridzi şi în general justiţia nu trebuie obstrucţionată, iar partidul va avea această poziţie la votul în plen.

Surse din partid declarau că unii deputaţi PDL erau împotriva aprobării de către Camera Deputaţilor a solicitării Parchetului privind extinderea cercetării în cazul Ridzi, fiind nemulţumiţi de argumentele invocate de Parchet.

După votul din parlament, Boc a susţinut, într-o declaraţie publică, faptul că pentru rezultat sunt la fel de vinovate PSD, PNL şi PDL, deoarece a fost un vot secret, şi a arătat că PDL are o problemă în măsura în care şi celelalte două partide o au.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.

×