x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: Legea nu-i va apăra neapărat pe cei săraci

Emil Boc: Legea nu-i va apăra neapărat pe cei săraci

21 Feb 2011   •   19:35
Emil Boc: Legea nu-i va apăra neapărat pe cei săraci
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

153057-.jpgIn contractul de angajare se vor preciza criteriile de performanţă şi modul de evaluare, primul criteriu de concediere ţinând de performanţa individuală şi nu de problema socială, cum se întâmplă acum, a precizat, luni, premierul Emil Boc, după o discuşie cu deputaţii minorităţilor naţionale.

"Azi, legea te apără mai mult dacă eşti sărac şi nu te apără dacă munceşti bine. Prin modificările pe care le propunem spunem aşa: legea te va apăra de fiecare dată dacă munceşti bine, ai performanţă îşi îţi respecţi angajamentele pe care le ai prin contract şi nu te va apăra neapărat pentru că eşti sărac. Asta înseamnă că la angajare, în contract se vor preciza criteriile de performanţă şi modul cum eşti evaluat cu privire la performanţa pe care o ai sau nu o ai", a spus Emil Boc.

El a precizat că, atunci când intervin concedierile, primul criteriu care va fi avut în vedere este performanţa individuală şi nu neapărat existenţa unei probleme sociale. "Problema socială rămâne criteriu subsidiar de departajare în condiţiile în care ai aceeaşi performanţă dar va prima performanţa şi capacitatea de a face un lucur bine, pentru că numai aşa putem să fim competitivi cu celeleate ţări din UE şi din lume", a spus Boc.

×