x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Constantinescu: Locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei

Emil Constantinescu: Locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei

19 Oct 2016   •   22:33
Emil Constantinescu: Locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a afirmat, miercuri, că locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei.

"Păstrez în amintire imaginea lui Radu Câmpeanu din sala Senatului Parlamentului României, în decembrie 2009, când la Bucureşti s-au aniversat douăzeci de ani de la prăbuşirea comunismului în Europa de Est. Erau prezenţi, personal sau prin mesaje filmate, toţi liderii care schimbaseră istoria Europei - Havel, Walesa, Goncz, Jelev şi ceilalţi primii preşedinţi democraţi. Locul lui Radu Câmpeanu era acolo şi aşa va rămâne pe drept în istorie, chiar dacă el nu a avut şansa să câştige alegerile prezidenţiale din 1990, precum ceilalţi", a afirmat Emil Constantinescu, într-o declaraţie acordată AGERPRES.

Fostul şef de stat a elogiat curajul, înţelepciunea politică şi rolul major pe care Radu Câmpeanu l-a jucat 'în construirea unei opoziţii democratice reale'.

"Curajul său de a veni din liniştea Parisului în România mineriadelor, înţelepciunea politică de a reînfiinţa un mare partid istoric şi prestaţia plină de eleganţă din campania electorală prezidenţială nu pot fi uitate. Chiar dacă ulterior a luat şi decizii politice discutabile, acestea nu pot umbri rolul major pe care Radu Câmpeanu l-a jucat în construirea unei opoziţii democratice reale. Şi nici comportarea sa demnă şi curajoasă din timpul detenţiei în temniţele comuniste, unde nu şi-a trădat idealurile liberale pe care le-a aparat apoi cu consecvenţă şi în cadrul exilului românesc anticomunist. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a declarat Emil Constantinescu.

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

Sursa: AGERPRES

×