x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, inițiative pentru interzicea vânzării către minori a energizantelor și țigărilor electronice

PSD, inițiative pentru interzicea vânzării către minori a energizantelor și țigărilor electronice

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   15:15
PSD, inițiative pentru interzicea vânzării către minori a energizantelor și țigărilor electronice

PSD a depus în Parlament două inițiative legislative care prevăd interzicerea vânzării către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice.

Anunțul a fost făcut marți de Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice. Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a afirmat acesta.

Simonis susține că „ușurința cu care se pot cumpăra țigările electronice este uluitoare”.

„Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”, a adăugat președintele interimar al Camerei Deputaților.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: energizante tigari